Komentara: 9
Pregleda: 1862

LSV: Vreme je da gradonačelnik podnese ostavku

10.12.2014. u 14:04h
Izvor: GrO Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV)
Saopštenje biroa za informisanje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata prenosimo u celosti
LSV: Vreme je da gradonačelnik podnese ostavku

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica poziva gradonačelnika Jenea Maglaija da podnese ostavku, jer nakon godinu dana nije ostvareno nijedno od obećanja koja je davao kada je preuzeo funkciju a njegova stranka, Savez vojvođanskih Mađara, napravila koaliciju sa SNS i SPS.

Pre nešto više od godinu dana, kada je „prekomponovana“ gradska vlast u Subotici, gradonačelnik je izjavio da je nova većina stvorena na „zdravim“ osnovama. Ocenio je da grad deset godina tavori, zaboravljajući pritom da je sve do 2010. godine SVM bio praktično nosilac vlasti. Kao razloge stvaranjanove većine naveo je da je to „ozbiljan iskorak od kojeg očekuje pozitivne rezultate i stvaranje konekcije prema republičkoj vlasti, koja do sada nije postojala i da Subotica sebi ne može dozvoliti da bude opozicioni grad, bačen na margine“. Maglai je tada očekivao da će novi koalicioni partneri SPS i SNS pomoći oko obezbeđenja sredstava za vitalne subotičke projekte kakvi su izgradnja obilaznice ili završetak gradnje pozorišta, te poručivao da su njegovi prioriteti - zapošljavanje i privreda.

Ta konekcija, međutim, nije donela ni obilaznicu, ni završetak pozorišta, ni zapošljavanja i zamah u privredi, niti bilo šta što bi grad pomerilo sa mrtve tačke. Svi projekti, kao i investicije koje se danas realizuju, rezultat su vlasti koja je funkcionisala ili uz učešće SVM i njihovu stalnu opstrukciju, ili bez njih.

Jedino u čemu Subotica prednjači od kada našim gradom vladaju SVM, SNS i SPS, a uz naše veliko iznenađenje i DSHV, jeste broj novih zapošljavanja u gradskoj upravi i javnom sektoru. Zato nas i ne čudi vest da svake nedelje najmanje 20 ljudi napusti naš grad.

Isto tako, ne čudi nas ni što od gradonačelnika nikada nismo čuli da je nešto učinio, niti da li bilo šta planira da učini kako bi to promenio.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV)
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 1862
Povezane teme

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.