Komentara: 0
Pregleda: 2132

Kreativni osnovci u novinarstvu

16.01.2014. u 10:56h
Izvor: Subotičke novine
Jedna od retkih osnovnih škola u Subotici, koja pored klasične nastave koju predaju klasični učitelji i profesori radi na nečemu što bi moglo predstavljati budućnost i revoluciju u školovanju, jeste Osnovna škola „Miloš Crnjanski“.
Kreativni osnovci u novinarstvu

Naime, učenici ove škole ne samo da redovno pohađaju nastavu, dobijaju odlične ocene, učestvuju na raznim domaćim i stranim seminarima, već su sebi preuzeli obaveze da neke od tih seminara i sami organizuju, a da pritom aktivno učestvuju, pišu, uređuju i vode  kvalitetan školski časopis pod imenom „Iskra“. Časopis do koga se može doći i u elektronskom izdanju na sajtu škole koji  uređuje Nataša Koruga, a pisci članaka i autori stripova u časopisu su đaci te škole.

Kako se u časopisu naglašava, njegov nastanak je proizašao iz potrebe da se svima predstave izuzetne sekcije ove škole i da se mnogobrojni talenti ne zapostave, već da se ovim putem o njima priča i dalje širi, učini vidljivom i proširi njihova mogućnost da budu kreativni.

Pored priča o talentovanim i istaknutim učenicima, ove mlade nade novinarstva su takođe napravile i brojne intervjue sa nastavnicima i profesorima škole, sa ciljem promovisanja svoje škole i svih rezultata koji se u njoj postižu.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2132
Povezane teme

osnovna škola miloš crnjanski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.