Komentara: 13
Pregleda: 7039

Kovid ambulante dnevno testiraju između 150 i 200 pacijenata, za polovinu se potvrdi prisustvo virusa

06.12.2020. u 09:13h > 09:21
Izvor: Subotica.com
Kovid ambulante dnevno testiraju između 150 i 200 pacijenata, za polovinu se potvrdi prisustvo virusa

Dve kovid ambulante, u Harambašićevoj i Kumičićevoj, dnevno primaju veliki broj građana koji dolaze sa tegobama koje se vezuju za korona virus. U proseku dnevno se istestira između 150 i 200 pacijenata, kod polovine njih bude potvrđena zaraza kovid-19 virusom.

- U proteklih nedelju dana imali smo konstantno visok priliv pacijenata, kretao se od 280 do 300, da bi u jednom danu dosegli 353 pacijenta. Juče je bilo prvo, nazovimo zatišje, kada smo imali 216 pacijenata. Starost je šarolika, imatu i mlađe i starije populacije - rekla je jutros za RTS Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica. - Najčešći simptomi su gubitak čula mirisa i ukusa, pored povišene temperature koja je bila prisutna kod svakog pacijenta.

Po rečima direktorke, pritisak na ovu ustanovu, kao i gradsku bolnicu, je sve teži.

- Virus nikoga ne zaobilazi, pa ni medicinske i zdravstvene radnike. Imamo dosta obolelih, ljudi koji su u karantinu jer su bili u kontaktu sa nekim zaraženim, tako da nije lako popuniti obe Kovid ambulante sa medicinskim osobljem, a da bismo to postigli bili smo primorani da privremeno zatvorimo četiri ambulante, ali bez obzira na to non-kovid pacijenti imaju gde da se zbrinu i zdravstvena zaštita funkcioniše - dodaje Beoković.

U jučerašnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Subotica u protekla 24 časa u Subotici su registrovana 126 slučaja zaraze virusom Kovid-19, a po informacijama od jutros iz Opšte bolnice Subotica u kovid bloku zbrinuta su 186 pacijenta, 19 je na intenzivnoj nezi, trinaest na respiratoru.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 7039

Povezana vest

Povezane teme

dom zdravlja subotica

korona virus

epidemija korona virusa

korona

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.