Komentara: 3
Pregleda: 5510

Košarkaši Spartaka savladali Mladost (96:99) i praktično osigurali Superligu

03.04.2017. u 19:56h > 22:24
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka savladali su posle dva produžetka Mladost u Zemunu rezultatom 96:99. Težak meč koji je trajao preko dva časa, sa mnogo izgubljenih lopti (čak 56) i preokreta pripao je "golubovima" koji su tako praktično osigurali četvrtu poziciju.
Košarkaši Spartaka savladali Mladost (96:99) i praktično osigurali Superligu

Subotičani su nešto nervoznije u napadu započeli meč, propustili nekoliko otvorenih šuteva da na startu nametnu svoj ritam, što je Mladost iskoristila da povede sa 5:0. Pokušavao je Spartak trojkama da napadne Zemunce ali šut iz daljine nije išao. Prve poene za "golubove" postigao je Matić sa linije slobodnih bacanja, zatim su ubacili Tresač i Prlja za 5:6.

Imao je Spartak puno problema u napadu, ali srećom ni Mladost nije u mnogome koristila svoje šanse pa je tako prva deonica protekla u rezultatskoj klackalici. Prvu trojku Subotičani su ubacili tek iz sedmog pokušaja, a prvi je mrežicu pocepao Hristov za 13:15 u korist Spartaka. Poslednji minut obeležile su serije grešaka. Hristov je u poslednjem napadu ponovo precizan za tri poena i Spartak u drugu četvrtinu ulazi sa prednošću od +5 (15:18).

Drugu deonicu Spartak je otvorio poenima Prlje koji je iz školskog kontranapada i odlične saradnje sa dva saigrača efektno poentirao. Već u sledećem napadu Tresač ubacuje nov trojku i činilo se da se vraća sigurnost u Spartakovom napadu, međutim ponovo je usledio period konfuzne igre oba tima koji su obeležile izgubljene lopte, tehničke i nesportske greške, a da nevolja bude još veća Mladost se u tom periodu bolje snašla i serijom 5:0 izjednačila na 24:24. Nekoliko izgubljenih lopti, loših rešenja u napadu i "mekana" odbrana omogućili su Mladosti da se serijom 13:0 prvi put ozbiljnije odlepi, za 33:24 na polovini druge četvrtine. Osetila se nervoza kod igrača Spartaka, a dodatno su ih provocirale i neke sudijske odluke. Uspeli su Subotičani na mišiće da sustignu Mladost i u samoj zavšrnici ponovo povedu (36:38), a trojkom Miščevića u poslednjim sekundama ode na +5. Značaj ovog meča itekako se osetio u igri oba tima, Spartak nije igrao tečno i koncentrisano, ali ipak sa nekom prednošću ide na dužu pauzu.

Košarkaši Spartaka savladali Mladost (96:99) i praktično osigurali Superligu

Drugo poluvreme obe ekipe počele su energičnije, preciznije i brže. Svoj mini šou u uvodnim minutima imao je Hristov koji je sa dve brze trojke (ukupno peta) podigao svoj tim na 43:56, da bi mu se pridružio Ljubenković svojom prvom trojkom za maksimalnih +16 na polovini treće četvrtine. Zonskim presingom Mladost je totalno zbunila organizaciju napada Spartaka što su Zemunci iskoristili za svoju seriju 7:0. Pozvao je šef struke Spartaka tajmaut i uspeo je na kratko da trgne svoje pulene ali Mladost je namirisala svoju šansu i iz minus 16 došli su na -6 (59:65).

Domaća ekipa u poslednju deonicu ušla je sa zonskim presingom, što je po ko zna koji put na ovom meču zadalo velike glavobolje Subotičanima. Posle dve vezane izgubljene lopte Tresač je ponovo bio siguran za 3 poena (61:68). Pokušao je i Matić iz daljine, nije bio precizan a u povratku je "zgrešio" koš+faul i Mladost je došla na četiri poena zaostatka. Mladost je izjednačila na dva minuta do kraja, zatim imala priliku i da povede ali odolevao je Spartak. Dvadeset sekundi pre kraja kada je Spartak preko Ljubenkovića izgubio svoju 10. loptu, Spartakovu 27, međutim domaća ekipa je odigrala vrlo smušeno i meč je otišao u produžetak (76:76). Puno grešaka Spartaka u napadu uz loše građenje koša u četvrtoj četvrtini mogli su da koštaju ekipu sa severa Bačke poraza, ali srećom ni Mladost nije briljirala.

Prlja je u drugo poluvreme ušao sa tri lične greške, ali je u nastavku odigrao sasvim solidan broj minuta, da bi u prvom minutu produžetka ispunio svoju kvotu i preselio se na klupu. Za tri minuta obe ekipe su postigle po dva poena, posle više neuspelih pokušaja Spartak preko Hristova pogađa za tri poena (78:81). Minut do kraja Mladost vodi (82:81), ali u sledećem napadu ponovo Hristov precizan za 3 poena (njegova sedma trojka). Ponovo 20 sekundi pre kraja posed za Mladost, ali i dva poena prednosti za Spartak. Tri sekunde do kraja Mladost izjednačuje (86:86), Alimpijević traži tajmaut, SPartak ima loptu i polju napada ali nijedan igrač Spartaka nije uspeo da se otvori za prijem i propala je ova izuzetna šansa. Ušlo se u drugi produžetak.

U drugi produžetak Subotičani su ušli bez centarskog para Prlja i Andrejević. Jovišić je u prvom Spartakovom napadu konačno pogodio svoju prvu trojku u vrlo važnom momentu, Mladost uzvraća istom merom. Osmom trojkom Hristova sa devet metara Spartak je poveo sa 91:94, na dva minuta do kraja. Osetio je Jovišić da mu je krenulo i ponovo se okušao i pogodio za 3 poena (93:97). Završnica za infarkt. 20 sekundi pre kraja Nikolić gubi loptu, Mladost u kontri ali tresač osvaja loptu, kreće u napad, fauliran je, koristi dva bacanja i 12 sekundi pre kraja Spartak ima +3. Mladost ide na tri poena i 8 sekundi pre kraja promašuje. Subotičani odlično troše preostalo vreme, ne šutiraju na koš ali ni ne gube loptu, za veliku pobedu i praktično osiguran plasman u Superligu.

Mladost - Spartak 96:99 (15:18, 21:23, 23:24, 17:11)

Mladost Admiral: Nešović, Kužeta 6 (6 sk, 7 as), Bulatović 13, Kočović 12 (6 sk, 5 as), Jeković 11, Karišik, Vujinović 2, Brkić 16 (6 sk), Savković 8 (6 sk), Veljković 28 (7 sk), Antonijević.

Spartak: Matić 6, Jovišić 6, Ljubenković 3 (5 sk, 9 as), Hristov 26, Prlja 8, Nikolić 9 (6 as), Tresač 26 (8 sk), Miščević 7, Lučić, Kuridža, Andrejević 8.

Košarkaši Spartaka savladali Mladost (96:99) i praktično osigurali Superligu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 5510

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.