Komentara: 16
Pregleda: 4176

Košarkaši Spartaka nemoćni protiv FMP-a

05.05.2017. u 21:29h > 22:00
Izvor: Subotica.com
"Panteri" raščerupali "golubove". Spartak je poražen od FMP-a sa čak 49 poena razlike. Domaći su prikazali fantastičnu igru, gosti nisu mogli da dođu sebi tokom čitavog meča.
Košarkaši Spartaka nemoćni protiv FMP-a

Bivši trener Spartaka, Dušan Alimpijević, koji je i uveo Subotičane u Superligu, nije imao milosti prema svom nekadašnjem klubu. FMP je deklasirao Spartak u Železniku i naneo mu teži poraz nego što je to učinila Crvena zvezda u Subotici u prvom kolu Superlige.

Ekipa Aleksandra Jončevskog pre par dana odigrala je odlično poluvreme protiv Partizana, pokazala da može da se nosi i najjačim ekipama u srpskoj košarci. Zahvaljujući čistom kvalitetu, dužoj klupi, ali i iskustvu Partizan je zasluženo slavio. Ne tako ubedljivo, ali je slavio.

Očekivalo se da će Subotičani osokoljeni generalno dobrom partijom protiv Partizana otići na megdan FMP-u i skupo prodati kožu, ali to se ipak nije desilo. Ekipa Dušana Alimpijevića demonstrirala je superiornu košarku, iskoristila Spartakove kadrovske probleme, mladost i neiskustvo da zabeleži za sada najubedljiviji trijumf u Superligi, u konkurenciji svih ekipa.

Meč je završen pobedom "pantera" rezultatom 101:52 (24:19, 28:15, 28:18, 21:10). U redovima Spartaka jedini na nivou su bili Jelenić i Miščevića koji su zajedno postigli više od pola poena svoje ekipe. Koliko je subotički tim imao loše veče govori i podatak da su trojica igrača od kojih se mnogo očekivalo (Matić, Jovišić i Fekete) imali negativan indeks korisnosti.

Kada neko nekoga pobedi sa skoro 50 poena razlike bespredmetno je analizirati statistiku jer i neko ko nije znalac igre pod obručima može da zaključi da je u ovom meču apsolutno sve bilo na strani FMP-a. Spartaku se desio košarkaški cunami zvani FMP.

Treba napomenuti da je domaća ekipa za poluvreme postigla onoliko poena koliko je Spartak za čitav meč. Subotičani su imali jako loš start, nakon furioznog otvaranja meča od strane FMP-a u prvoj četvrtini su primili 24 poena, a postigli samo 9. Nije uspeo Jončevski da podigne svoju ekipu, Alimpijević nije spuštao gas i na Spartaku je naplatio sve što možda nije bilo dobro u prethodna četiri kola, iz kojih je FMP imao tri pobede i jedan poraz.

Superliga se nastavlja sutra preostalim mečevima 5. kola. U narednom u Suboticu dolazi Megaleks. Taj meč je na programu u utorak od 19 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 4176
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.