Komentara: 8
Pregleda: 4556
Foto

Košarkaši Spartaka iznenadili Borac i zakoračili jednom nogom u Superligu

30.03.2017. u 00:19h > 12:50
Izvor: Subotica.com
Velika pobeda košarkaša Spartaka koji su u Subotici savladali Borac iz Čačka, nanevši mu prvi poraz posle 15 kola. Meč je prelomljen u trećoj četvrtini i okončan je u penal završnici, rezultatom 82:75.
Košarkaši Spartaka iznenadili Borac i zakoračili jednom nogom u Superligu

Izgubiti od najgoreg, pobediti najboljeg, to izgleda može samo Spartak. Izabranici Dušana Alimpijevića još jednom su pokazali karakter, dokazali svoju kolektivnu snagu kojom nadomeštaju druge nedostatke i sa kojom se bore sa problemima koji ih prate čitave sezone.

Verovali su košarkaši Spartaka u pobedu, ali nije bilo lako vratiti se posle loše partije u Nišu. Meč je odigran u nestandardnom terminu, u sred radne nedelje, pa nije bilo ni mnogo publike, ali i ona koja je bila večeras u Hali sportova nosila je "golubove" do fantastičnog uspeha i velike pobede koja je Superligu još više približila realnim nadanjima.

Meč su Subotičani prelomili u trećoj deonici u kojoj su čvrstom odbranom neutralisali napade gostiju, koristili svoje prilike u napadu i dobili period sa 16 poena razlike, iako su poluvreme završili sa zaostatkom od dva poena.

U poslednjoj četvrtini Borac je pokazao zašto je u nizu od 15 pobeda i zašto je praktično cele sezone konstantan, ali u penal završnici igrači Spartaka nisu gubili živce, meč je posle mnogo penala završen u korist "golubova" koji su slavili sa 82:75

Košarkaši Spartaka iznenadili Borac i zakoračili jednom nogom u Superligu

Spartak - Borac 82:75 (18:15, 14:19, 27:11, 23:30)

Spartak: Matić 10 (3sk, 1as, 3bl), Jovišić 7 (3sk, 1as, 1bl), Ljubenković 9 (2sk, 3as, 1bl), Hristov 23 (4sk, 3as), Prlja 8 (7sk), Nikolić 12 (3as), Tresač 3, Miščević (1sk), Lučić, Kuridža, Andrejević 10 (3sk, 1as, 2bl)

Već u ponedeljak Subotičani će na megdan Mladosti u Zemun (TV prenos na ArenaSport1 od 18. časva) i pobedom u tom meču i definitivno rešavaju pitanje četvrtog mesta pa je tako prilično izvesno da ćemo kroz nešto više od mesec dana u Subotici će redom dolaziti Crvena zvezda, Partizan, Megaleks i FMP.

Košarkaši Spartaka iznenadili Borac i zakoračili jednom nogom u Superligu

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Borac Košarka: Spartak - Borac Košarka: Spartak - Borac Košarka: Spartak - Borac Košarka: Spartak - Borac Košarka: Spartak - Borac Košarka: Spartak - Borac Košarka: Spartak - Borac
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 4556

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.