Komentara: 3
Pregleda: 2267
Foto

Košarka (Ž): Spartak vezao treću pobedu za ulazak u gornji deo tabele

11.11.2019. u 13:28h
Izvor: Subotica.com
Hala sportova u Subotici bila je juče domaćin duela Spartaka i Srbobrana. Posle prve neizvesne četvrtine Subotičanke su preuzele kontrolu meča i pored opuštanja u poslednjoj deonici ubedljivo slavile rezultatom 76:51.
Košarka (Ž): Spartak vezao treću pobedu za ulazak u gornji deo tabele

Konačno dobar period iza, a nadamo se i pred, košarkašicama Spartaka koje su vezale tri pobede i u dobrom raspoloženju očekuju nastavak sezone. Subotičanke su juče slavile prilično ubedljivo, rezultatom 76:51, ali utisak bi bio još bolji da nije došlo do nešto ležernije igre u trenucima kada je već bilo sasvim izvesno ko će u ovom meču trijumfovati.

Nekoliko iskusnijih i kvalitetnijih igračica koje su u međuvremenu pojačale jato "golubica" već sada donose vidljivije pomake u igri, a u klubu očekuju da će tim delovati sigurnije iz meča u meč, kako se u timu uspostavi prikladna hemija i tehnički se uigraju.

Košarka (Ž): Spartak vezao treću pobedu za ulazak u gornji deo tabele

Subotičanke su skakački bile nadmoćnije, imale su izraženiju timsku igru i sigurniji šut. Gošće dok je služio šut za tri poena držale su priključak, ali kada je ponestalo municije Spartak je preuzeo kontrolu meča. Najefikasnija kod domaće ekipe je bila Kovačević sa 24 poena, odmah iza nje Popludijević sa 17, Čića je stala na 11.

Spartak - Srbobran 76:51
(17-17, 26-14, 17-2, 16-18)

Spartak: Stanačev 4, Popludijević 17 (11sk i 3as), Savković 10, Kovačević 24 (10sk), Čića 11 (11sk i 5as), Bende 2, Doderović, Petrekanović 2, Kerleta, Jelić 6, Cvijetić.

Košarka (Ž): Spartak vezao treću pobedu za ulazak u gornji deo tabele

Srbobran: Božić 15, Zorić 12, Dunđerski 10, Đokić 7 (10sk), Tanurdžić 2, Ovkov, Stajkovski 3, Kačanski, Guljaš 2, Čobanov, Nesebik.

Dušan Perović, strateg subotičke ekipe, bio je uveren da gošće neće dugo moći da se oslanjaju an šut sa distance, te da će njegove izabranice tada nametnuti svoj ritam i preuzeti kontrolu. Na kraju je bio zadovoljan i zbog prilike da su minute dobile i neke igračice koje nisu u prvom planu.

Košarka (Ž): Spartak vezao treću pobedu za ulazak u gornji deo tabele

- Protivnice su u prvom poluvremenu imale fenomenalan procenat šuta van reketa, čvršćom obranom u nastavku smo uspeli to da zaustavimo. Zadovoljan sam da su igračice ispoštovale dogovor iz svlačionice i smatram da smo zasluženo slavili - rezimira Perović po završetku meča - Drago mi je da smo uspeli da pobedimo velikom razlikom, da meč nije bio neizvestan što nam je omogućilo da i nekim drugim devojčicama damo više minuta, što su one iskoristile na najbolji način.

Svojim izdanjem zadovoljna je i 22-godišnja Vanja Popludijević koja je sinoć imala dabl-dabl učinak (17 poena i 11 skokova).

- Devojke iz Srbobrana su bile borbene, pogotovo u prvom poluvremenu i čestitam im na tome, ali mi smo dale sve od sebe, ispoštovale dogovor iz svlačionice i zasluženo pobedile - kaže Popludijevićeva - Očekuje nas težak meč u Beogradu, ali daćemo sve od sebe da nastavimo pobednički niz.

Košarka (Ž): Spartak vezao treću pobedu za ulazak u gornji deo tabele

Posle šest odigranih kola Spartak u Drugoj ligi Srbije zauzima poziciju broj 5 sa četiri pobede i dva poraza. U narednom kolu Subotičanke gostuju Radničkom u Beogradu.

- Zaboravljamo ovu utakmicu sa Srbobranom, spremamo se za novi duel, protiv Radničkog u Beogradu, idemo na pobedu, kao u svakom meču - dodaje Perović.

Izvor: Subotica.com
Košarka (Ž): Spartak - Srbobran Košarka (Ž): Spartak - Srbobran Košarka (Ž): Spartak - Srbobran Košarka (Ž): Spartak - Srbobran Košarka (Ž): Spartak - Srbobran Košarka (Ž): Spartak - Srbobran Košarka (Ž): Spartak - Srbobran Košarka (Ž): Spartak - Srbobran
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2267
Povezane teme

ženski košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.