Komentara: 0
Pregleda: 1598

Košarka: Spartak dočekuje OKK Beograd u 5. kolu KLS

02.11.2018. u 13:43h
Izvor: Subotica.com
U 5. kolu Košarkaške lige Srbije Spartak će u subotu ugostiti drugoplasirani OKK Beograd. Meč u Hali sportova igra se od 19,30 časova, a ulaz je besplatan.
Košarka: Spartak dočekuje OKK Beograd u 5. kolu KLS

U prethodna četiri kola Subotičani imaju polovičan uspeh, po dve pobede i poraza. Novi izazov za izabranike Slobodana Ljubotine dolazi u vidu ekipe OKK Beograda, koja za sada ima maksimalan učinak i bez sumnje potrudiće se da i posle ovog gostovanja tako i ostane.

Sa druge strane, ekipa Spartaka je sve kompletnija, podiže formu i pruža sve bolje partije pa je za očekivati tvrd takmičarski meč u subotičkoj Hali sportova, posebno inspirativan za Spartak koji igra pred domaćom publikom.

U najavi duela govorili su šef struke Spartaka i jedan od nosilaca igre u dosadašnjem delu sezone.

- Očekujemo pre svega tešku utakmicu protiv protivnika koji je odlično vođen, igra fenomenalno ove sezone. Imaju mlad tim, a opet uspeli su da pobede u sva četiri meča. Krasi ih agresivnost i jako dobro trče kontre. - kratko je analizirao protivnika šef struek Spartaka, a zatim se osvrnuo na situaciju u njegovoj ekipi - Ove nedelje smo bili kompletni na treninzima, ako izuzmemo već neko vreme povređene Mišćevića i Nikolića, dobro smo trenirali i radili popravljanju grešaka iz ranjih mečeva tako da spremno dočekujemo sutrašnji duel.

U analizi protivnika Ljubotina je istakao neke vrline gostiju i izdvojio pojedince na koje posebno treba da se obrati pažnja, uveren da ukoliko se ispoštuju dogovori i igrači zadrže smirenost i koncentraciju tokom čitavog meča da može da se očekuje dobar rezultat.

- Ono što nas krasi je odličan skok, ali moramo da proradimo na manjem broju izgubljenih lopti. Ako taj segment popravimo imaćemo dobru situaciju za konačan ishod. - rekao je Ljubotina

Konstantni Ljubomir Čampara u proseku beleži 25,8 poena po meču, ujedno je i najbolji skakač u timu sa severa Bačke.

- Četiri pobede OKK Beogarda svakako nisu slučajnost, u pitanju je sjajan tim, veoma mlada ekipa predvođena iskusnim Miljenovićem koji je nakon nekoliko sezona u inostranstvu ponovo u Srbiji. Igraju odličnu košarku, agresivnu, međutim smatram da smo ih dobro upoznali kroz analizu, da smo smo dobro taktički pripremili utakmicu i da imamo odgovore na sve njihove taktičke zamisli. Smatram da ukoliko budemo ispoštovali naše dogovore da možemo da se nadamo povoljnom rezultatu sutra. - rekao je Čampara

Kapiten Miloš Nikolić posle povrede u pripremnom meču pred sam start sezone uspešno se oporavlja, očekuje ga još oko dve nedelje rehabilitacionog perioda, a u klubu se nadaju da će na njega moći računati još ove godine, u drugoj polovini decembra.

Duel Spartaka i OKK Beograda igra se u subotu od 19,30 časova u Hali sportova. U narednom kolu sledi novo teško gostovanje, kada će protivnik biti trenutno vodeća ekipa KLS, Dinamik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1598

Povezane vesti

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.