Komentara: 0
Pregleda: 1712

Konkurs za za srednjoškolce u okviru projekta "Svetska znanja za razvoj mladih"

18.07.2017. u 12:50h
Izvor: Subotica.com
Projekat "Svetska znanja za razvoj mladih" namenjen je učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, koji su zainteresovani da aktivno učestvuju u životu i društvu svoje lokalne zajednice.
Konkurs za za srednjoškolce u okviru projekta "Svetska znanja za razvoj mladih"

Projekat "Svetska znanja za razvoj mladih" je obrazovnog i takmičarskog karaktera, sa naglaskom na aktivnom učešću mladih na lokalnom nivou. Cilj projekta je jačanje svesti o značaju i mogućnostima aktivnog učešća u društvu, kako na lokalnom, tako i na regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou, ali i razvijanje potrebnih veština iz neformalnog obrazovanja, komunikacije i pisanja projekata.

Na Konkurs mogu da se prijave učenici trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, uključujući i osetljive grupe. Osim iz Subotice, pravo na konkurisanje imaju i učenici iz još 14 lokalnih zajednica, odnosno iz Beograda, Kraljeva, Čačka, Užica, Sremske Mitrovice, Niša, Gornjeg Milanovca, Kosovske Mitrovice, Zrenjanina, Požarevca, Obrenovca, Kragujevca, Novog Pazara i Zaječara.

Projektne teme za koje srednjoškolci mogu da se prijave su turizam, rešavanje komunalnih problema, sport, kultura i umetnost, i društvena odgovornost i aktivizam.

Formular za prijavu na konkurs, možete popuniti na ovom linku.

Konkurs se zatvara 6. avgusta u 23:59 časova. U periodu od 7. do 9. avgusta biće objavljena selekcija kandidata, na osnovu njihovog profila, motivacije i interesovanja. Komisiju za odabir četiri srednjoškolca, iz svake od 15 lokalnih opština, činiće dva člana Organizacije srpskih studenata u inostranstvu  i dva člana partnerskih organizacija, za svaku lokalnu samoupravu.

Projekat "Svetska znanja za razvoj mladih" sprovodi Organizacija srpskih studenata u inostranstvu, a finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1712
Povezane teme

konkurs

srednjoškolci

projekat za mlade

aktivizam

lokalni aktivizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.