Komentara: 2
Pregleda: 3306

Konjička manifestacija "Vojvođanski galop 2015" 23. maja na Zobnatici

16.04.2015. u 11:25h
Izvor: Radio Subotica
Konjička manifestacija "Vojvođanski galop 2015" biće održana 23. maja u Zobnatici. Cilj manifestacije je razvoj konjičkog sporta i turizma. Na manifestaciji će učestvovati oko 30 takmičara iz 22 naselja.
Konjička manifestacija "Vojvođanski galop 2015" 23. maja na Zobnatici

Direktor Vojvođanske fondacije za razvoj "Halo" Tivadar Bunford istakao je da će od ove godine prvi put nastupiti i mladi galoperi. Biće održane kasačke trke, kasačkih dvoprega, vožnje zapregama i dresurno jahanje.

Izvršni potpredsednik SVM–a Karolj Pal rekao je da će se petoro takmičara plasirati u finale Internacionalnog galopa koji će biti održan u septembru na Trgu heroja u Budimpešti. Pobednik trke će u Mađarskoj predstavljati Srbiju i Vojvodinu.

U okviru pratećih programa, nastupiće folklorne grupe, odgajivači golubova, a manifestaciju će zatvoriti umetnici operet pozorišta iz Budimpešte.

Generalni pokrovitelji manifestacije su predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor. Suorganizator je Lovaš kft iz Budimpešte.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 3306
Povezane teme

zobnatica

konjičke trke

vojvođanski galop

trka konja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.