Komentara: 42
Pregleda: 12826

Ko će i kako koristiti novi bazen?

17.05.2012. u 03:38h
Izvor: SuMedija
Postignut je dogovor sa Plivačkim klubom „Spartak“ i Klubom podvodnih aktivnosti „Spartak“, napravljen je raspored termina do kraja avgusta, a novi će se praviti kada prestane rad na bazenu u Dudovoj šumi koji zimi više neće biti pokrivan „balonom“. Uz podršku Vaterpolo saveza Srbije formiran novi vaterpolo klub - „Spartak Prozivka“
Ko će i kako koristiti novi bazen?

Dok se čeka istek prvog meseca korišćenja novog zatvorenog bazena u okviru Sportsko rekreativnog centra „Prozivka“, mnoga su pitanja oko korišćenja novog sportskog objekta, pre svega kako on funkcioniše, te ko će ga i kako koristiti.


Upravnik, tehničari, blagajnici i čistačice

Kako saznajemo od Nemanje Simovića, člana Gradskog veća Subotice zaduženog za sport i omladinu, SRC „Prozivka“ posluje u okviru Javnog preduzeća „Stadion“.

- SRC „Prozivka“ ima poseban podračun, ali funkcioniše u sklopu JP „Stadion“, baš kao što je to slučaj sa Halom sportova, Stadionom malih sportova, starim bazenom u Dudovoj šumi. Upravnik SRC „Prozivka“ je Boris Vugdelija, a na bazenu imamo četiri bazenska tehničara, tri blagajnika i tri čistačice – govori Simović o „radnoj snazi“ na novom bazenu.

SRC „Prozivka“ još uvek ne funkcioniše u punom kapacitetu, za mesec dana bi trebalo da prorade i prateći programi.

- Za sada smo apsolutno zadovoljni radom na bazenu, nismo imali problema u organizacionom smislu, a podatak od subote nas je sve iznenadio, prodali smo čak 630 ulaznica za samo jedan dan. Očekujemo još veći broj korisnika kada SRC „Prozivka“ zaokruži svoju ponudu fitnes centrom i ugostiteljskim objektom.

Škola plivanja Subotica - Bazen Prozivka


Škola plivanja po konkursu

Čini se da najviše nedoumica ima oko sportskog sadržaja. Naime, već se pojavljuju reklame za škole plivanja, a postoje i razne informacije oko klubova koji će svoj rad nastaviti, ili početi na novom bazenu.

- Što se škole plivanja tiče, tu je stvar veoma jasna. U petak, 18. maja u sredstvima informisanja treba da izađe Javni poziv za konkurisanje za vođenje škole plivanja u okviru SRC „Prozivka“. Niko trenutno nema to pravo, a u okviru Javnog poziva će se jasno videti termini, ali i uslovi koji se moraju ispuniti. Cilj je i da SRC „Prozivka“ ima finansijsku dobit, ali i da u školi plivanja moraju da rade isključivo stručni ljudi. Da li će pravo organizovanja škole plivanja dobiti Plivački klub „Spartak“ ili neko drugi, videće se tek nakon završetka konkursa. Sigurno je da će samo jedan subjekat imati eksluzivno pravo da se bavi obukom plivača na novom bazenu.

Na starom bazenu radila su tri sportska kluba, Plivački klub „Spartak“, Vaterpolo klub „Spartak“ i Klub podvodnih aktivnosti „Spartak“. Prema informacijama koje stižu iz gradskog resora za sport i omladinu, sele se samo dva.


Novi termini za plivače

- U utorak smo imali dogovor sa ljudima iz Plivačkog kluba „Spartak“, a sve je dogovoreno veoma brzo, lako je bilo pričati sa odgovornim rukovodstvom. Prema dogovoru, dok bude radio bazen u Dudovoj šumi, PK „Spartak“ će tamo imati prepodnevne termine, a uveče na novom bazenu, računajući da će lepo vreme privući kupače na otvoreno. Dogovor je da se krajem avgusta ponovo vidimo, pa da se onda napravi nova strategija, jer kako sada stoje stvari, zbog velikih troškova održavanja i dotrajalosti balonske konstrukcije, bazen u Dudovoj šumi se zimi više neće korisiti. Što se tiče KPA „Spartak“ sa njima je postignut sličan dogovor, tokom leta će koristiti postojeće termine u Dudovoj šumi, a krajem avgusta ćemo praviti novi dogovor.

Vaterpolo Klub Spartak


Vaterpolo problem

Što se vaterpola tiče situacija je znatno komplikovanija. Glasine da se formira novi vaterpolo klub u Subotici su istinite.

- Priznajem da je situacija u Vaterpolo klubu „Spartak“ mnogo komplikovanija. Imali smo konstantan problem, a to je nezadovoljstvo roditelja radom i odnosom prema deci. Neprijatno mi je da mi svaki radni dan počinje sa dva telefonska poziva roditelja o dešavanjima u VK „Spartak“. Pokušali smo da obavimo nekoliko razgovora sa ljudima iz VK „Spartak“, oko postojećeg problema i oko tematike novog bazena, ali nismo uspeli da dođemo do konkretnih rešenja.

Toliko je dubok jaz, da je bilo nemoguće raditi u ovakvim uslovima. Došli smo u apsurdnu situaciju da imamo novi bazen, a veoma lošu situaciju. Bilo je moguće samo jedno rešenje, a dobili smo i podršku Vaterpolo saveza Srbije, formiranje novog kluba. Registracija je izvršena prema svim zakonima i na novom bazenu počinje da radi Vaterpolo klub „Spartak Prozivka“. Veliki deo dece već trenira u novom klubu, a prešao je i trener čijim su radom roditelji bili zadovoljni, Vil Ludvig, koji je i na platnom spisku Sportskog saveza Subotice. Razumem da je veliki broj roditelja bio zbunjen, ali zaista smo pokušavali da pronađemo rešenje i dogovor. No, za dogovor su potrebe dve raspoložene strane, mi partnera za to nismo imali. Za sada novom klubu takmičenje nije na prvom mestu, već samo da se formiraju mlađe selekcije, da se dobro radi, a kada se steknu neophodni uslovi, krenuće i takmičenje – kazao je Simović na kraju.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 42
Pregleda: 12826
Povezane teme

bazen u subotici

radno vreme bazena

cena ulaznice za bazen

boris vugdelija

bazen prozivka

zatvoreni bazen u subotici

bazen na prozivci

plivački klub Spartak

vaterpolo klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.