Komentara: 0
Pregleda: 1669

Književno veče "Sunce ovog dana: Pismo Andriću"

02.08.2017. u 16:08h
Izvor: Subotica.com
Promocija romana "Sunce ovog dana: Pismo Andriću" Vladimira Pištala održaće se sutra, 3. avgusta, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 20 časova. Ulaz je za sve posetioce slobodan.
Književno veče "Sunce ovog dana: Pismo Andriću"

Ovaj roman-pismo duboke odanosti našem Nobelovcu, izveštava čitaoca o Andrićevim prozorima u svet i svest iz panoptikuma, cirkusa i knjiga, o književnim prozorima u strast i u tajnu žene, o onome što zaista jesu mitski heroji njegovog doba, o Gavrilu Principu i "Mladoj Bosni" kao društveno-istorijskom kontekstu nepravde poslednjeg kmetstva u tadašnjoj Evropi.

O ovom romanu, urednik Nenad Šaponja napisao je da se pred čitaocem nalazi knjiga, koja našu književnost čini zaista velikom.

- Smeštajući Andrićevo delo usred ličnog književnog mita, Pištalo je svoju priču o pojačanoj sadašnjici ispisao kao pismo Andriću. Putopis iz sveta Andrićevog književnog dela kombinovan je sa izveštajem iz našeg sveta koji prati sunce ovog našeg dana - napisao je Šaponja.

Vladimir Pištalo jedan je od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca. Među njegova najpoznatija ostvarenja, svrstavaju se poetske proze "Slikovnica", "Manifesti", "Čajevi Marsa/Noći", zbirke priča "Kraj veka", "Vitraž u sećanju", "Priče iz celog sveta" i romani "Milenijum u Beogradu", "Venecija" i "Tesla, portret među maskama".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1669
Povezane teme

promocija knjige

gradska kuća

velika većnica

književno veče

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.