Komentara: 7
Pregleda: 5329
Foto

Karavan omladinskog preduzetništva krenuo iz Subotice

19.02.2016. u 13:29h
Izvor: Subotica.com
U Regionalnoj privrednoj komori Subotica danas je počeo „Karavan omladinskog preduzetništva - Privredni forum mladih 2016”, koji je okupio 20 uspešnih mladih biznismena i brojne đake i studente.
Karavan omladinskog preduzetništva krenuo iz Subotice

Jedinstvenu manifestaciju organizuju Privredna komora Srbije, Regionalna privredna komora Subotica i Privredni forum mladih, u saradnji sa Studentskom konferencijom Univerziteta Srbije, a uz podršku Ministarstva privrede.

- Drago nam je što je ovakava akija pokrenuta u „godini preduzetništva“ i što će biti realizovana putem komorskog sistema. Mi smo još 2008. godine izdali knjigu „Kako započeti sopstveni biznis“ u kojoj smo dali odgovore na moguće prepreke – istakao je Slobodan Vojinović, direktor RPK Subotice. -Sada će biti reči o pravljenju biznis plana, kao i načinu konkurisanja za projekte.

Karavan omladinskog preduzetništva krenuo iz Subotice

Karavan omladinskog preduzetništva krenuo iz Subotice

Ideja karavana je da se mladi širom Srbije što bolje informišu i edukuju o mogućnostima osnivanja firmi i pokretanja sopstvenog biznisa. Posle našeg grada, karavan će obići Novi Sad, Kragujevac, Novi Pazar, Niš i, na kraju, Beograd.

- Podaci govore da u našoj zemlji ima 150 hiljada mladih do 24 godine koji su potpuno neaktivni, niti rade, niti su u sistemu obrazovanja. Nijedna zemlja ne može sebi da dozvoli taj luksuz da ne obrati pažnju na takav resurs – dodaje Nermina Ljubović iz Privredne komore Srbije. - Privredna komora i regionalne komore su značajan akter u ovom procesu i mogu dosta da pomognu mladima da pokrenu i vode sopstveni biznis. Nadam se da ćemo se na kraju godine moći pohvaliti brojem firmi koje su osnovali mladi i brojem zaposlenih mladih ljudi.

Karavan omladinskog preduzetništva krenuo iz Subotice

Iza karavana je stalo resorno ministarstvo, a pomoć mladima neće biti finansijske prirode, već kroz monitoring i edukaciju.

- Svako društvo ima pet odsto stanovništva koje ima kapacitet za inovativnost i prihvatanje rizika, a ko će to biti ako ne mladi – smatra Dušan Korunoski iz Ministarstva privrede. - Naravno, rezultat se neće videti odmah, ali kroz istrajan i dobro organizovan rad, on sigurno neće izostati.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje Privrednog foruma mladih 2016 Otvaranje Privrednog foruma mladih 2016 Otvaranje Privrednog foruma mladih 2016 Otvaranje Privrednog foruma mladih 2016 Otvaranje Privrednog foruma mladih 2016 Otvaranje Privrednog foruma mladih 2016 Otvaranje Privrednog foruma mladih 2016 Otvaranje Privrednog foruma mladih 2016
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 5329

Povezana vest

Povezane teme

privredna komora

regionalna privredna komora

preduzetništvo

omladinsko preduzetništvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.