Komentara: 1
Pregleda: 2109

Jedriličari Palića osvojili sedam medalja na prvenstvu Srbije

22.08.2014. u 11:04h
Izvor: Subotica.com
Članovi Jedriličarskog kluba "Palić" ostvarili su odlične rezultate na prvenstvu Srbije koje je održano u konkurenciji čak 150 takmičara od 15. do 17. avgusta na Dunavu kod Golubovca.
Jedriličari Palića osvojili sedam medalja na prvenstvu Srbije

Najuspešnija je bila Kristina Boja u klasi Optimist napravivši nezapamćeni podvig osvajanjem apsolutno prvog mesta u generalnom plamanu i u starijoj kategoriji i među dečacima za šta je dobila tri zlatne medalje, "generalno", "generalno devojčice" i "devojčice do 12 godina".

Karolina Kalman osvojila je sjajno treće mesto kod devojčica do 12 godina. U klasi "470" posada Vjekoslav Futo sa Stevanom Sedlakom još jednom je pokazala da su u Srbiji neprikosnoveni u najbržoj jedriličarskoj klasi pobedivši u svim trkama i time doneli još jedno zlatno odličje.

U klasi Finn, Tihomir Zakić je posle trodnevne borbe sa strujama Dunava izborio bronzanu medalju dok je Igor Ujvari završio na šestom mestu.

U klasi Laser, najbolji takmičar JK "Palić", Balint Furstner je puno puta u vođstvu, ali ga sportska sreća ovaj put nije poslužila. Par puta je ostajao bez vetra i na kraju se plasirao na šesto mesto. Međutim, u kategoriji juniora je ipak osvojio bronzanu medalju. Bila je ovo idealna prilika da se navikne na rečne uslove jer već od 22. do 24. avgusta u Donjem Milanovcu vozi regatu za Evropski kup, a nedelju dana nakon toga na istom mestu još jednu veliku regatu za seriju Državnog prvenstva, na kojem će učestvovati svi palićki takmičari, nakon čega se najbolji sele u Rumuniju gde će se ove godine održati Balkanski šampionat.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2109
Povezane teme

jedriličarski klub

jedriličarski klub palić

jedriličarstvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.