Komentara: 27
Pregleda: 4986

Jednokratna pomoć za lične pratioce i personalne asistente

21.07.2021. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Ličnim pratiocima i personalnim asistentima, koji nisu dobili platu od aprila jer je firma preko koje su angažovani "Mobility MBG doo" u blokadi od 43 miliona dinara zbog retroaktivne naplate PDV-a, Grad će isplatiti jednokratnu novčanu pomoć, potvrdili su za naš sajt u Sekretarijatu za društvene delatnosti.
Jednokratna pomoć za lične pratioce i personalne asistente

Jednokratna novčana pomoć, čiji iznos nije preciziran, biće isplaćena do kraja avgusta, a njome će biti obuhvaćeno svih 82 ličnih pratilaca i personalnih asistenata. Na pitanje da li će i na koji način ovim ljudima biti isplaćene zaostale zarade, iz Sekretarijata su nam odgovorili da je lokalna samouprava uredno i na vreme ispunjavala sve ugovorne obaveze prema privrednom društvu "Mobility MBG doo" iz Sombora, te da su obaveze prema ličnim pratiocima i personalnim asistentima koje proističu iz radnog odnosa, obaveza te firme kao njihovog poslodavca.

- Sva prava i obaveze se međusobno utvrđuju ugovorom. I u ovom slučaju su ugovorne strane svoje obaveze po zaključenom ugovoru uredno ispunjavale. Grad Subotica je pratio realizaciju pružanja ugovorenih usluga na mesečnom nivou, ali nije mogao da predvidi da će pružalac usluga imati blokadu računa i time onemogućiti dalje pružanje usluge - navode iz Sekretarijata za društvene delatnosti.

Po izbijanju problema sa neisplaćenim zaradama i blokadom računa, Grad Subotica je 30. juna raskinuo ugovor sa firmom "Mobility MBG doo", koja je inače bila angažovana na pružanju ovih usluga i u 2020. godini, ali, kako navode iz Sekretarijata, tada nije bilo nikakvih propusta ni problema u međusobnoj saradnji.

- Grad Subotica je svestan težine nastalog problema i maksimalno su angažovane sve stručne službe za rešavanje problema. U toku je razmatranje mogućnosti i pronalaženje načina za raspisivanja novog tendera za pružanje usluga ličnih pratilaca i personalnih asistenata - navode iz Sekretarijata.

Jednokratna pomoć za lične pratioce i personalne asistentePodsetimo, zbog toga što im plate nisu isplaćene od aprila, lični pratioci i personalni asistenti održali su i protest ispred Gradske kuće krajem juna, tražeći da se ovaj problem što pre reši.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 4986

Povezane vesti

Povezane teme

lični pratilac

sekretarijat za društvene delatnosti

personalni asistent

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.