Komentara: 2
Pregleda: 4687

Izrečeno je 117 kazni za društveno koristan rad

12.01.2012. u 16:41h
Izvor: RTV Yueco
Izrečeno je 117 kazni za društveno koristan rad

U Osnovnom sudu u Subotici je do sada izrečeno 117 kazni društveno korisnog rada. Kazne su izrečene za lakša krivična dela za koja su osuđena lica dobila od jedne do tri godine zatvora ili novčanu kaznu. Osnovni sud ima ugovor sa preduzećima „Čistoća i zelenilo” i „Park Palić” gde osudjenici obavljaju društveno koristan rad.

“Park Palić” je jedno od preduzeća koje je potpisalo ugovor sa Ministarstvom pravde, Upravom za izvršenje sankcija. Krajem prošle godine su dobili jednog izvršitelja koji se bavi higijeničarskim poslovima.

U Osnovnom sudu u Subotici ističu da su izvršioci kazne služili uglavnom u subotičkoj Čistoći, radeći kao higijeničari. Osuđena lica dok se nalaze na društveno korisnom kontroliše poverenik Službe za izvršenje alternativnih sankcija koja je smeštena u prostorijama grada.

Društveno koristan rad može da traje najmanje 60 i najduže 360 časova, a u slučaju da se iz nekog razloga prekine, kazna se zamenjuje zatvorskom gde se osmočasovni rad izjednačava sa jednim zatvorskim danom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 4687
Povezane teme

Park Palić

jkp čistoća i zelenilo

društveno korisni rad

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.