Komentara: 0
Pregleda: 2156

Izložba radova u Arhus centru

29.12.2011. u 16:15h
Izvor: RTV Yueco
Izložba radova u Arhus centru

U Arhus centru otvorena je izložba radova koji su nastali u okviru projekata „Unapređenje turističke ponude Subotice stvaranjem vizuelnog identiteta uz pomoć tehnika starog zanata“. Nosilac projekta je Udruženje Terras, a partneri su Gerontološki cenar i Turistička organizacija grada Subotice. Deset Subotičanki je imalo priliku da savladaju veštine šarenog veza i slikanja na svili.

U Arhus centru je postavljena izložba šalova i jastučnica sa motivima Subotice koje su izradile učesnice radionica. Učesnice su imale priliku da od baka iz Gerontološkog centra, kao i Gerontološkog “kluba Centar 2” savladaju tehnike starih zanata. Posebna vrednost u projektu je što su se devojke sa bakama lepo družile i u planu je da nastave da se druže i posle projekta.

Projekat: „Unapređenje turističke ponude Subotice stvaranjem vizuelnog identiteta uz pomoć tehnika starog zanata” imao je za cilj da poboljšanje turističke ponude grada stvaranjem vizuelnog identiteta primenom veza na tkanini kao jednom od starih zanata karakterističnim za to područje.

Oslikano je 10 šalova i izrađeno 12 jastučnica sa motivima Subotice. Projekat je podržao pokrajinski sekreterijat za privredu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2156
Povezane teme

gerontološki subotica

gerontološki centar subotica

arhus centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.