Komentara: 3
Pregleda: 3656
Foto

Inkluzija mladih sa hendikepom

03.03.2017. u 10:22h
Izvor: Subotica.com
Na centralnom gradskom Trgu juče je organizovana akcija pod nazivom “Pristup hendikepu kroz ljudska prava-pogledaj me bolje”, čiji je cilj bio da ukaže na probleme osoba sa hendikepom i podstakne inkluziju. Akcija je deo projekta koji realizuje Udruženje studenata sa hendikepom, u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Subotice.
Inkluzija mladih sa hendikepom

Na poligonu, koji su postavili aktivisti Kancelarije za mlade, građali su imali mogućnost da vide sa kojim se problemima suočavaju osobe sa hendikepom, te na taj način shvate značaj njihove integracije u društvenu zajednicu.

- Nama to jako mnogo znači. Jako je važno osvetiti ljude da su ta deca potpuno ista kao i sva druga. Oni vode da se druže i da se integrišu. Učestvuju u mnogo disciplina, i sportu i umetnosti, mogu da se takmiče sa bilo kime i jednakih su mogućnosti, samo to ljudi ne znaju - kaže Tamara Danji, vaspitač Školskog centra sa domom učenika "Dositej Obradović".

Inkluzija mladih sa hendikepom

Akciji na Trgu slobode, prethodio je okrugli sto koji je u prostorijama Kancelarije za mlade bio organizovan za predstavnike medija i udruženja.

- Želeli smo pomognemo medijima u lokalnim zajednicama da razumeju šta je ono što je inkluzivno, a šta je pseudoinkluzivno. Nažalost, veliki broj aktivnosti se realizuje u Srbiji pod okriljem da su inkluzivni, a zapravo nisu - kaže Milan Janković, izvršni direktor Udruženja studenata sa hendikepom.

Inkluzija mladih sa hendikepom

Pored Subotice, projekat "Regionalna inkluzivna omladinska inicijativa Srbije 2016 - RIOIS 2016" biće realizovan u još pet gradova Srbije, uz podršku omladinskih organizacija. Treći put realizaciju projekta podržala je Kancelarija za mlade Grada Subotice.

- Nama je vrlo zanimljivo i interesantno da učestvujemo kao partneri, jer je to Udruženje koje pomera granice inkluzivnosti u našem društvu. Njihovi projekti su jako zanimljivi i praktični, jer se mladi uvek stave u neku proaktivnu ulogu da  imaju tu mogućnost da uče više,  i o samim stereotima i za neformalno obrazovanje šire tu neku sliku o položaju mladih sa hendikepom u našem društvu - kaže Dejana Baltes, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Inkluzija mladih sa hendikepom

Izvor: Subotica.com

Promocija ljudskih prava i socijalne inkluzije mladih sa hendikepom

Promocija ljudskih prava i socijalne inkluzije mladih sa hendikepom Promocija ljudskih prava i socijalne inkluzije mladih sa hendikepom Promocija ljudskih prava i socijalne inkluzije mladih sa hendikepom Promocija ljudskih prava i socijalne inkluzije mladih sa hendikepom Promocija ljudskih prava i socijalne inkluzije mladih sa hendikepom Promocija ljudskih prava i socijalne inkluzije mladih sa hendikepom Promocija ljudskih prava i socijalne inkluzije mladih sa hendikepom Promocija ljudskih prava i socijalne inkluzije mladih sa hendikepom
Pogledaj ostale fotografije

Okrugli sto "Pristup hendikepu kroz ljudska prava - pogledaj me bolje"

Okrugli sto "Pristup hendikepu kroz ljudska prava - pogledaj me bolje" Okrugli sto "Pristup hendikepu kroz ljudska prava - pogledaj me bolje" Okrugli sto "Pristup hendikepu kroz ljudska prava - pogledaj me bolje" Okrugli sto "Pristup hendikepu kroz ljudska prava - pogledaj me bolje" Okrugli sto "Pristup hendikepu kroz ljudska prava - pogledaj me bolje" Okrugli sto "Pristup hendikepu kroz ljudska prava - pogledaj me bolje" Okrugli sto "Pristup hendikepu kroz ljudska prava - pogledaj me bolje" Okrugli sto "Pristup hendikepu kroz ljudska prava - pogledaj me bolje"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 3656
Povezane teme

okrugli sto

kancelarija za mlade

dejana baltes

inkluzija mladih sa hendikepom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.