Komentara: 0
Pregleda: 3557

Humanitarna akcija mladih košarkaša Spartaka u subotu na Gradskom trgu

29.05.2014. u 14:35h
Izvor: Subotica.com
U subotu od 9 do 13 časova na Gradskom trgu u Subotici održaće se sportska akcija humanitarnog karaktera koja će okupiti preko 200 mladih košarkaša, ali i članova seniorske ekipe, a sav prihod od novčanih donacija biće uplaćen na namenski račun Vlade Srbije za stanovništvo sa područja ugrožena poplavama.
Humanitarna akcija mladih košarkaša Spartaka u subotu na Gradskom trgu

Organizator humanitarne akcije je Omladinski košarkaški klub "Spartak" uz podršku seniorske ekipe. Takmičenja na mobilnim koševima počinje od 9, a trajaće sve do 13 časova, a mogućnost da se u šuterskim sposobnostima oprobaju imaće i svi zainteresovani građani.

Planirano je učešće preko 200 mladih košarkaša iz pogona OKK "Spartak", a deo njih će biti i seniori KK, koji će se od ove godine ponovo takmičiti u Prvoj ligi Srbije.

Jovan Sirovina, predsednik  OKK "Spartak" pojasnio je da će program biti održan u dve faze - prva od 9 do 11 časova kada će biti odigrane 3 utakmice mini basket lige, koje se inače igraju u OŠ "Majšanski put" tokom cele godine. U prvom delu učestvovaće deca od 1. do 4. razreda, a od 11 časova nastupiće takmičarske selekcije i seniori MKK "Spartak" koji će igrati basket, a zatim se takmičiti u šutiranju trojki i slobodnih bacanja.

Humanitarna akcija mladih košarkaša Spartaka u subotu na Gradskom trgu

Predrag Borilović, trener KK "Spartak" izrazio je veliko zadovoljstvo i podršku akciji i naveo to kao dobar primer najmlađima da je veoma važno biti human i solidaran, citiravši jednog političara i državnika, da sport ima snagu da promeni svet:

- "Humanost je važnija od svega. Bitno je da pokažemo ovoj deci da humanost nema cenu i da je sport veoma lep način da se vaspitaju. Svedoci smo koliko se poslednje dve nedelje narod ujedinio i pokazao solidarnost, a ovo je naša prilika da kroz ovu sportsku akciju damo svoj doprinos i pokažemo humanost." - izjavio je Borilović

Humanitarna akcija mladih košarkaša Spartaka u subotu na Gradskom trgu

Sav prihod od donacije biće uplaćen na namenski račun Vlade Srbije za poplavom ugroženo stanovništvo. Predsednik OKK "Spartak" i trener KK "Spartak" pozvali su sugrađane da budu deo ove sportske akcije i da koliko mogu novčanim prilozima pomognu ugroženima od poplava.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3557

Povezana vest

Povezane teme

Humanitarna akcija

košarkaški klub spartak

košarka

humanitarni turnir

omladinski košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.