Komentara: 0
Pregleda: 2935
Foto

Hemijsko-tehnološka škola domaćin državnih takmičenja iz hemije i tekstilstva

10.05.2019. u 11:26h
Izvor: Subotica.com
Hemijsko-tehnološka škola domaćin je Republičkih takmičenja područja rada Hemija, nemetali i grafičarstvo i Tekstilstvo i kožarstvo koje juče svečano otvoreno, a trajaće do subote, 11. maja.
Hemijsko-tehnološka škola domaćin državnih takmičenja iz hemije i tekstilstva

Na svečanosti upriličnoj povodom otvaranja takmičenja, na kojoj su prisustvovali učenici i njihovi pratioci, izveden je zabavni program u kojem su učestvovali, između ostalih, učenici Muzičke škole Subotica. Pored dirkektora škole, domaćina takmičenja, goste i takmičare je pozdravila Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za obrazovanje.

Na dva takmičenja, čiji je domaćin i organizator subotička Hemijsko-tehnološka škola, okupilo se oko 250 učenika i mentora iz škola širom Srbije. Učenici će biti podvrgnuti kako testovima iz teorijskog znanja, tako i praktičnim. Subotička škola će na takmičenju nastupiti sa sedmoro učenika, četiri na hemiji i tri na tekstilu.

Hemijsko-tehnološka škola domaćin državnih takmičenja iz hemije i tekstilstva

- Odlučili smo da u isto vreme organizujemo dva takmičenja sa namerom da se đaci ne samo takmiče u znajnima i veštinama nego da im omogućimo da se upoznaju i druže. Smatramo da će tako biti izazovnije i uveren sam da ćemo se dobro pokazati, kako dolikuje školi koja je dobila Svetosavsku nagradu - kaže Nikola Matković, direktor Hemijsko-tehnološke škole Subotica - Takmičenja će biti veoma zanimljiva, po standardima kako su propisali Ministarstvo prosvete i Zavod za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja, učenici će biti testirani kako iz teorijskog znanja, tako i potvrđivanjem znanja njihovih praktičnih veština.

Jedna od takmičarki koja će testirati svoje znanje i praktično umeće je i Miljana Milijašević, učenica trećeg razreda, koja će na takmičenju nastupiti u konkurenciji konstruktora i modelara odeće. Miljana prvi put učestvuje, ali puna samopouzdanja očekuje visok plasman.

Hemijsko-tehnološka škola domaćin državnih takmičenja iz hemije i tekstilstva

- Mentorka i ja smo puno vežbali, proveli smo dosta dodatnih časova kroz koje smo obrađivale svo potrebno gradivo koje će biti na takmičenju. Pripremala sam se tako što sam vadila krojeve na hamer pair uz pomoć raznih alata koje koriste konstruktori, radila sam primere dečjih košulja i prsluka, ženskih suknji. - ističe Miljana

U istoj kategoriji takmičiće se i Marija Petrović iz škole za dizajn tekstila u Beogradu. Marija iza sebe već ima jedno takmičenje i na svom debiju osvojila je prvo mesto. Ove godine nastupiće sa dizajnom košulje i takođe se nada visokom plasmanu.

Hemijsko-tehnološka škola domaćin državnih takmičenja iz hemije i tekstilstva

Trodnevno takmičenje počelo je juče vežbama iz laboratorije, a danas se rade testovi iz hemije, dok takmičari sa područja rada tekstilstva i kožarstva danas ceo dan imaju svoja testiranja. Svečanost proglašenja najboljih održaće se u subotu od 9 časova u Hemijsko-tehnološkoj školi.

Izvor: Subotica.com
Svečano otvaranje republičkih takmičenja iz hemije, nemetala i grafičarstva, odnosno tekstila i kožarstva Svečano otvaranje republičkih takmičenja iz hemije, nemetala i grafičarstva, odnosno tekstila i kožarstva Svečano otvaranje republičkih takmičenja iz hemije, nemetala i grafičarstva, odnosno tekstila i kožarstva Svečano otvaranje republičkih takmičenja iz hemije, nemetala i grafičarstva, odnosno tekstila i kožarstva Svečano otvaranje republičkih takmičenja iz hemije, nemetala i grafičarstva, odnosno tekstila i kožarstva Svečano otvaranje republičkih takmičenja iz hemije, nemetala i grafičarstva, odnosno tekstila i kožarstva Svečano otvaranje republičkih takmičenja iz hemije, nemetala i grafičarstva, odnosno tekstila i kožarstva Svečano otvaranje republičkih takmičenja iz hemije, nemetala i grafičarstva, odnosno tekstila i kožarstva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2935
Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

nikola matković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.