Komentara: 2
Pregleda: 3759

Gradski štab: štedite struju

13.02.2012. u 15:38h
Izvor: RTV Yueco
Gradski štab: štedite struju

U poslednja 24 časa u Subotici je palo novih 6 centimetara snega i sada je snežni pokrivač dostigao visinu od 36 centimetara. Novi sneg nije naneo veliki probleme ekipama Čistoća i zelenila, tako da su ulice uglavnom prohodne. Gradski štab za vandredne situacije sastao se i danas, na se kom razgovarano o uštedi električne energije jer je prema informacijama Elektrodistribucije Subotice, elektroenergetski sistem zemlje preopterećen, zbog potrošnje, pre svega, u domaćinstvima. Neradna nedelja za većinu preduzeća u Subotici takođe će doprineti uštedi električne energije.

Tokom vikenda potrošnja elektične energije bila je smanjena, pogotovo u nedelju, što znači da je apel gradskog štaba imao uticaj kod Subotičana, koji su makar sa jednom ugašenom sijalicom pomogli elektrodistribuciji Srbije. Sva gradska rasveta koja nije neophodna je ugašena, a preduzeća takođe moraju da se pridržavaju minimum potrošnje električne energije. U Elektoro distribuciji Subotice kažu da do restrikcija u domaćinstvima ne bi trebalo da dođe s obzirom na to da se najavljuje toplija nedelja od prethodne.

Gradski štab za vandredne situacije radi preventivnih mera diskutovao je i na temu topljenja snega, odnosno poplava koje mogu ugroziti stanovništvo. Novih 6 centimetara snega koji je pao u protekla 24 časa, nije zadao velike probleme ekipama Čistoće i zelenila.

Novi sneg u Subotici
Kako je centar Subotice izgledao u noći između 12. i 13. februara možete videti u našem albumu

Gradski štab je naložio da danas i sutra ne rade Moderna galerija “Likovni susret”, Gradski muzej, Istorijski arhiv, galerija “Vinko Perčić“, administracije Dečijeg pozorišta i Narodnog pozorišta, administracije Art biskopa „Lifka“ i pozorišta „Kostolanji Deže“. Predstave u pomenutim pozorištima i bioskopu neće biti otkazane. Javnim i javno-komunalnim preduzeća nloženo je da administrativne službe danas i sutra rade do 12 časova, uz organizovano dežurstvo neophodnih službi, dok od srede do petka neće raditi. Ambulante Doma zdravlja, apoteke, objekti „Naše radosti“, kao i Gradska biblioteka, danas i sutra rade po uobičajenom radnom vremenu, kao i uslužni centar u Gradskoj kući. Neradna nedelja dodatno će doprineti Elektorodistribuciji Subotice.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3759
Povezane teme

gradski štab za vandredne situacije Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.