Komentara: 17
Pregleda: 9612
Foto

Gradonačelnik u „Čistoći“: Primetne pozitivne promene

25.04.2014. u 14:54h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Jene Maglai i predsednik Skupštine grada Ilija Maravić posetili su danas Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“, gde ih je direktor ovog JKP, Slobodan Milošev, upoznao sa poslovanjem u prethodnom periodu i ostvarenim uštedama.
Gradonačelnik u „Čistoći“: Primetne pozitivne promene

- Ovo je jedno od najvažnijih javnih komunalnih preduzeća u gradu, a u kome je prethodnih godina bilo najviše problema sa poslovanjem i finansijama. Aktuelni direktor je od imenovanja na ovo mesto napravio pozitivan iskorak, ali potrebno je uraditi još mnogo toga da bi ovo JKP u potpunosti stalo na noge. Dugovi su bili ogromni, pa se i lokalna samouprava kao osnivač uključila u rešavanje nagomilanih problema i situacija se polako stabilizuje. Nadam se i da će policija i interna revizija otkriti ko je krivac za situaciju u koju je „Čistoća“ dovedena i da će on ili oni biti izvedeni pred lice pravde – poručio je Maglai.

On je dodao da je neophodno da se proširi nivo usluga, te da se i prigradske mesne zajednice uključe u postupak odnošenja smeća na način na koji se to obavlja u gradu, a ne putem „žutih kesa“, koje su se pokazale kao nepraktično rešenje.

- Isto tako, moraju se srediti i deponije u većim prigradskim mestima, jer ljudi koji žive tamo moraju imati lokaciju na koju će odnositi otpad – naglasio je Maglai.

Gradonačelnik u „Čistoći“: Primetne pozitivne promene

Slobodan Milošev, direktor „Čistoće i zelenila“, istakao je da ovo preduzeće i pored svih teškoća i problema koje je uzrokovalo prethodno rukovodstvo, na adekvatan način izvršava svoje obaveze, što je „dokazano na primeru zimske službe i gradske higijene“.

- Kada su finansije u pitanju, treba reći da je tokom prva tri meseca ostvarena dobit od 21 milion dinara. Uveli smo i restriktivni program rada, posebno kada je gorivo u pitanju i moram napomenuti da je u prvom kvartalu ove godine potrošeno za 60 tona manje goriva nego u istom periodu prošle godine, a da je u 2013. godini potrošeno za čak 270 tona benzina manje nego u 2012. godini, što su ogromne uštede – istakao je Milošev.

Gradonačelnik je obećao i da će u maju biti raspisana javna nabavka vredna devet miliona dinara namenjenih za obnovu sredstava za rad, kao i da će lokalna samouprava pomoći i nabavku dva kamiona, popularna „smećara“ koji bi bili zaduženi za odnošenje smeća iz prigradskih naselja.

Izvor: Subotica.com
Obilazak JKP "Čistoća i zelenilo" Obilazak JKP "Čistoća i zelenilo" Obilazak JKP "Čistoća i zelenilo" Obilazak JKP "Čistoća i zelenilo" Obilazak JKP "Čistoća i zelenilo" Obilazak JKP "Čistoća i zelenilo" Obilazak JKP "Čistoća i zelenilo" Obilazak JKP "Čistoća i zelenilo"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 4 dana
Komentara: 17
Pregleda: 9612

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

jkp čistoća i zelenilo

Maglai Jenő

ilija maravić

javna preduzeća

slobodan milošev

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.