Komentara: 0
Pregleda: 1968
Video

Fudbal: Spartak slavio protiv OFK Bačke

12.02.2021. u 19:39h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka slavili su protiv OFK Bačke. Minimalnu pobedu Subotičanima doneo je novajlija u redovima plavo-belih, Nikola Furtula, u 40. minutu.
Fudbal: Spartak slavio protiv OFK Bačke

Spartak je osvojio tri boda protiv OFK Bačke u 21. kolu Linglong Superlige Srbije. Novajlija u jatu "golubova", Nikola Furtula, iskoristio je najbolju priliku posle odlične akcije i doneo radost svojoj ekipi. Iako se u nastavku vodila velika borba i gosti pretili da odnesu bar bod, tim Vladimira Buača je odoleo i na kraju trijumfovao.

Uvodni minuti utakmice moglo bi se reći da su pripali gostima. U dva navrata posle sitnih propusta domaćina Bačka je pokušala da ugrozi Dujmovića, ali je Spartakov čuvar mreže odlično reagovao. Trgli su se „golubovi“ i preuzeli inicijativu u potpunosti. Najbliži da Subotičane dovede u vođstvo bio je Tufegdžić, ali je prejak bio centaršut Srećkovića i Milojević je stigao prvi do lopte.

Igrao se 37. minut, veća inicijativa Spartaka nametnula je i pritisak na gol Bačke. Milošević je prvi zapretio udarcem sa distance sa leve strane,  uz krajnji napor Milojević je skino loptu koja je išla pod prečku, prihvatio je Furtula, uptio udarac, ali je čuvar mreže gostujućeg tima još jednom dobro intervenisao. Ipak u 40. minutu Bačkopalančani su poklekli. Posle akcije u kojoj su učestvovali Furtula, Jovanović, Tufegdžić i Srećković, Nikola Furtula je upisao svoj prvenac u dresu Spartaka i doneo radost „golubovima“ – 1:0.

U nastavku meča Spartak je prvi zapretio preko Strahinje Jovanovića, ali je sa same gol linije loptu izbio Slađan Mijatović i sprečio krilnog napadača Subotičana da udvostruči  vođstvo. Pokušali su gosti da anuliraju prednost „golubova“ nakon prekida, ali je Ratković slabo tukao glavom i Dujmović je lako sačuvao svoju mrežu.

Na isteku 62. minuta posle odlične asistencije Srećkovića, Tufegdžić je pokušao glavom i to je bio lak plen za Milojevića. Trgli su se i gosti nakon što je trener Vanić u igru uveo sveže snage Ivančevića, Ašćerića i Žakulu.

Dve dobre prilike stvorili su Bačkopalančani, međutim sigurni Filip Dujmović se nije dao iznenaditi ni posle pokušaja Ivančevića iz daljine, niti kada je sa peterca tukao Ašćerić glavom. Na drugoj strani Srećković, Furtula i Savković nisu iskoristili stoprocentne prilike, ali su ipak bodovi ostali u Subotici.

Spartak – OFK Bačka 1:0 (1:0)
Furtula 40’

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Tekijaški, Vidović, Milošević (Savković), Marčić, Šimura, Jovanović (Jočić), Tufegdžić, Srećković (Branković), Furtula.

OFK Bačka: Milojević, Perađina, Zdravković, Mitrović, Mijatović (Pantić), Nedeljković, Eskić (Pisačić), Ratković, Kazačoks (Žakula), Zličić (Ivančević), Kaspars (Ašćerić).

Sažetak meča (snimatelj i montaža Grozdana Spajić)

Spartak već u sredu gostuje u Gornjem Milanovcu ekipi  Metalca, a u nedelju 21. februara ugostiće aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1968
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.