Komentara: 2
Pregleda: 4279

Fudbal na vodi doneo 5 golova i poraz Spartaka od Partizana (1:4)

26.05.2014. u 11:49h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Partizana uspeli su da, na izuzetno teškom i natopljenom terenu Gradskog stadiona u Subotici, nadigraju ekipu domaćeg Spartaka i stignu do tri boda, koja im u rezultatskom smislu nisu značila ništa, jer je Crvena zvezda na svom terenu slavila protiv OFK Beograda i stigla do titule.
Fudbal na vodi doneo 5 golova i poraz Spartaka od Partizana (1:4)

Nakon kašnjenja od punih 45 minuta, koliko je redarska služba domaćeg tima pokušavala da osposobi teren za odigravanje utakmice,

Beograđani su od prvog sudijskog zvižduka zagospodarili terenom, ali se na prvi gol čekalo do 20. minuta, kada je Slobodan Novaković oborio Vladimira Volkova u kaznenom prostoru domaćina. Sudija Nenad Đokić iz Užica bio je u neposrednoj blizini i bez dvoumljenja je pokazao na belu tačku, a siguran realizator najstrože kazne bio je Danko Lazović. Do drugog gola na meču, Partizan je stigao u poslednjim trenucima prvog dela igre, kada je Lazović nesebično uposio Predraga Luku, kome nije bilo teško da iz neposredne blizine pogodi praznu mrežu.

Domaći tim je nešto ofanzivnije krenuo ka golu gostiju tek u drugom poluvremenu, što im se u 55. minutu i isplatilo, kada je defanzivac Spartaka, Vladimir Kovačević, bio najviši u skoku nakon centaršuta kapitena Vladimira Torbice. Pitanje pobednika rešeno je oko 70. minuta. Prvo je odbrambeni igrač Spartaka, Ilija Radović, zbog prekršaja nad Živkovićem dobio drugi žuti karton i morao je da napusti teren, a nepuna dva minuta kasnije treći gol za Partizan dao je mladi Danilo Pantić, koji je bio najviši u skoku nakon sjajnog centaršuta Andrije Živkovića. Konačan rezultat postavljen je u 83. minutu, kada je rezervista Saša Marković bio najprisebniji u gužvi pred golom domaćina i upisao se u listu strelaca iz neposredne blizine.

Marko Nikolić, šef stručnog štaba Partizana, podsetio je da je Partizan u poslednje tri utakmice postigao čak 14 golova.

- Svi znaju koliko se Partizan nalazi u teškoj situaciji u poslednje vreme, ali igrači iz meča u meč, svojim pristupom igri, pokazuju koliki su profesionalci. Uslovi na ovom meču bili su na granici regularnosti, ali je domaćin velikim zalaganjem njegove redarske službe uspeo da obezbedi neki minimum. Ono što je dobra stvar je činjenica da se niko od igrača nije povredio na ovakvom terenu. Mi smo na vreme dali golove, bili konstatno opasni po gol domaćin i zasluženo smo slavili – rekao je Nikolić.

Njegov kolega sa klupe Spartaka, Dragi Kanatlarovski, istakao je da Partizan zaslužeo došao do pobede, ali smatra da je penal u 20. minutu prestrogo dosuđen.

- Kasnije smo i u finišu prvog dela igre primili i drugi gol, pa je bilo teško vratiti se u meč – istakao je Kanatlarovski.

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan Fudbal: Spartak - Partizan
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4279
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.