Komentara: 0
Pregleda: 1341

Fudbal: "Golubice" spremne za nastavak borbe u pohodu na duplu krunu

26.02.2021. u 15:49h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: "Golubice" spremne za nastavak borbe u pohodu na duplu krunu

Spartak je završio pripreme koje su ovog puta bile dosta specifične i spreman je da već od prve utakmice krene u osvajanje bodova. Cilj je jasan kada je u pitanju tim Borisa Arsića  - odbrana duple krune je primat i ove sezone. Iako je ekipa pretrpela promene, u plavo – belom jatu veruju da će na kraju sezone prigrliti oba trofeja.

- Iza nas je period od  šest nedelja priprema koji je bio dosta specifičan. Mi smo imali određene planove za ovaj period, ali su oni u samom startu poremećeni. Naše igračice su imale reprezentativne obaveze sa U 17 i U 19 selekcijama Srbije, pa smo naš pripremni period smanjili sa šest na četiri nedelje. Kada je u pitanju fizička priprema imali smo određen disbalans, kao i izostanak odigravanja prijateljskh utakmica. To je sve jednim delom uticalo na naše planove, a opet s druge strane problem je bio što nas je početkom priprema napustilo pet igračica od kojih su četiri iz startne postave. Neplanirana dešavanja su nam odložila ono planirano, ali nemamo vremena sada o tome polemisati. Prvenstvo se nastavlja i mi moramo od prve utakmice da krenemo ka ostvarenju naših ciljeva – kaže Boris Arsić, šef struke Spartaka.

Fudbal: "Golubice" spremne za nastavak borbe u pohodu na duplu krunuTokom zimskog prelaznog roka Spartak je pretrpeo promene u igračkom kadru. Subotičanke su napustile tri standardne igračice,  ali je rukovodstvo aktuelnog šampiona države u svoje redove dovelo nove snage.

- Spartak su napustile Tijana Matić koja karijeru nastavlja u Rusiji, Sara Pavlović je otišla u Norvešku, Vesna Milivojević u Nemačku, a Kristina Tanasković nastavlja u Slogi iz Zemuna. Zahvaljujem se posebno Tijani i Sari koje su dale ogroman doprinos u ostvarenjima prethodnih rezultata. Prošli smo dosta toga zajedno i iza nas su lepe i veike uspomene. Želim im mnogo sreće u nastavku njhovih karijera, a vrata Spartaka su im uvek otvorena. Mi smo brzo reagovali i angažovali nove snage i to iz inostranstva. Moli Fiedler je već bila kod nas i znamo koliko može da nam doprinese, Keri Zerfos je došla iz Amerike,  igra u veznom redu, a Alice Kusi je pojačanje iz Gane. Iz mlađih kategorija priključene su četiri talentovane devojke koje imaju potencijal za veća dela inaša ideja je da ih polako uključujemo u rad seniorskog tima, da uče i  polako se adaptiraju na pritisak koji je prisutan kada se borite za titulu – kaže Arsić

PRVI MEĆ U NEDELJU - Spartak u nedelju igra prvu utakmicu u nastavku prvenstva. Subotičanke gostuju u Kragujevcu gde će snage odmeriti sa Radničkim 1923. Meč se igra u 14 časova bez prisustva publike zbog sprečavanjai suzbijanja širenja pandemije.

Po rečima trenera Spartaka nimalo lak posao nije pred devojkama. Konkurencija je jaka i bez obzira na bodovnu prednost u odnosu na drugoplasirani Mašinac koji je najveći konkurent Subotičankama, nikakvog opuštanja ne sme biti jer ima još dosta da se igra.

-    Šest bodova više koje imamo ne gledam kao krucijalnu prednost, jer su još 33 boda u optcijau. Mi u tom periodu imamo devet derbi utakimca,  što znači da se nikad ne zna gde možemo da se okliznemo. U kvalitetu ekipa su male razlike i nijanse mogu da odlučuju meč. Mašinac je najveći  konkurent,  jer sa njim igramo prvi derbi meč, pa je ta utakmica možda najvažnija. Odmah potom sledi duel sa Slogom koja je u prvom delu pokazala da je tvr orah. Svaka naredna utakmica nam je najbitnija i tako ćemo pristupati ovom takmičenju do same završnice kako bi uspeli da napravimo dobru bodovnu razliku do plej-ofa ako ništa više, bar trenutnu prednost da zadržimo - objašnjava Arsić

Fudbal: "Golubice" spremne za nastavak borbe u pohodu na duplu krunuU Spartaku već dugi niz godina  ne menjaju ambicije. Želja desetostrukog prvaka Srbije je da se i u 2021. godini okite šampionskom titulom i podignu pehar  pobednika Kupa Srbije.

-    Naše ambicije su uvek najveće i to podrazujmeva osvajanje duple krune i ove sezone. Neće biti lako jer su u igri još 33 boda i moraćemo se mnogo potruditi da ostvarimo zamišljeno – ističe Arsić -  Ulazimo sada u najbitniji deo prvenstva gde se odlučuje o tituli prvaka. Imamo  i težak raspored na startu. U prvih pet koja pre plej – ofa imamo tri derbi utakmice, a potom sledi  šest kola završnice takmičenja gde će se voditi najveća bitka. Gledaćemo da idemo kotrak po korak i iz meča u meč da rastemo kao tim. Da  našu formu tempiramo za plejof i nadam se da ćemo uspeti u tim planovima. Ne smemo da se  opuštamo. Imamo sada šest bodova prednosti u odnosu  na drugoplasirani Mašinac, ali  moramo biti pametni i obazrivi.Treba da uložimo još veći napor u odnosu na prvi deo sezone da bi došli do željenog cilja. Kako nam je primarno prvenstvo, tako je i Kup takmičenje. Branimo trofej i pokušaćemo i ove sezone da budemo uspešni.

Violeta Slović, kapiten Spartaka ističe da je teška sezona pred „golubicama“, ali veruje u svoj tim.

-    Biće ovo teška i uzbudljiva sezona jer se nalazimo u specifičnoj situaciji. Ulazimo u nastavak šampionata koji je najbitniji, a  bez pripremne utakmice. Međutim, raduje  nas činjenica da su devojke radile dobro u prethodnom periodu. Čeka nas prvo gostovanje u mom rodnom gradu Kragujevcu. Biće sigurno teško, jer nam je to prvi meč u ovoj godini. Verujem u ovu ekipu. Iako smo pretrpele promene mi možemo da ostvarimo naše planove. Zahvaljujem se devojkama koje su otišle, ali sam izuzetno sretna  što smo uspeli da zadržimo našu ključnu igračicu - Tijanu Filipović. Hvala joj što je izašla u susret i ostala sa nama u ovom periodu iako je imala veliki broj ponuda. Verujem da ćemo u ovoj sezoni pružiti veliki otpor svim ekipa, pokazati svoje individualne i timske kvalitete. Naše ambicije su uvek visoke. Dupla kruna je cilj i sigurna sam da ćemo uspeti u tome. Možda će biti ovo naš najteži put do titule, ali verujem da ćemo se na kraju radovati – rekla je Slovićeva.

Fudbal: "Golubice" spremne za nastavak borbe u pohodu na duplu krunu

Slovićeva kao najiskusnija u redovima Spartaka, lider ekipe, posebno je istakla da je raduje što su iz omladinske škole priključene igračice seniorskom timu. 

-    Veliki broj igralčica iz mlađih kategorija se priključio prvom timu i opravdao naša očekivanja.  Trudom, radom i zalaganjem su pokazale da imamo svetlu budućnost u našem podmlatku. Sa nama su Maja Rajić, Milica Šarić, Anđela Marković i Milica Gaković. To su  talentovane devojčice i veoma smo ponosni što imaju priliku da stasavaju u našem klubu. Verujem da će im pomoći Super liga da se  afirmišu kao igrači i pokažu svoj kvalitet. Ne sumnjam da će Srbija pričati o njima, a  jednog dana dostići će mnogo više nego neke prethodne generacije – dodao je kapiten Spartaka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1341
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

boris arsić

violeta slović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.