Komentara: 3
Pregleda: 2713

Fudbal: "Golubice" dobile licencu za Evropu, Liga šampiona ponovo u Subotici

16.06.2020. u 17:57h
Izvor: Subotica.com
Šampion Srbije u ženskom fudbalu, Spartak po prvi put se susreo sa novim pravilima za učešće na međunarodnoj sceni. Rukovodstvo kluba ništa nije prepustilo slučaju, prihvatilo je novi izazov, odradilo posao šampionski i licenca je odobrena. Liga šampiona će se ponovo gledati na severu Bačke.
Fudbal: "Golubice" dobile licencu za Evropu, Liga šampiona ponovo u Subotici

Ženski fudbalski klub "Spartak" dobio je licencu za učešće u takmičenjima u organizaciji UEFA za sezonu 2020/2021 nakon što je Komisija Fudbalskog saveza Srbije za licenciranje klubova na sednici održanoj 10. juna donela odluku da se Subotičankama odobri licenca za evropska takmičenja.

Prema oceni komisije FSS, Spartak je dostavio sva potrebna dokumenta i izveštaje koji su bili neophodni za dobijanje licence, kao i da je klub ispunio sve potrebne uslove iz Pravilnika. Obzirom da su se po prvi put susreli sa ovakvim obavezama u plavo – belom jatu vest da im je odobrena licenca je obradovala sve.

- Do sada nije bilo licenciranja u ženskom fudbalu i za nas je ovo sasvim novo. Prvi put sam se susreo sa kriterijumima za dobijanje licence za učešće u UEFA Ligi šampiona za žene i zaista sam bio zabrinut, ali velikog izbora nije bilo, pravila se moraju poštovati. Prihvatio sam izazov, jer šampioni na terenu moraju biti šampioni i van njega. Uspeli smo velikim trudom da pobedimo i ovu utakmicu i licenca za učešće Spartaka u Evropi je odobrena – kaže Bojan Arsić, administrativni direktor kluba.

Odobravanje licence za učešće na međunarodnoj sceni je rezultat velikog napora rukovodstva Spartaka, da ispuni sve tražene kriterijume, da se pomeri granica u svim organizacionim strukturama, kao i da se postave novi evropski standardi koje zahteva UEFA.

- Uspeli smo uz mnogo truda da ispunimo sve potrebne kriterijume, sportske, personalne i administrativne, infrastrukturne, pravne i finansijske. Nije nam bilo lako, morali smo da radimo dan-noć kako bi ispunili sve potrebne uslove koji su definisani Pravilnikom. Na kraju je sve dobro urađeno. Mnogo smo srećni što smo svu dokumentaciju i izveštaje dostavili u rokovima i na osnovu toga zasluženo dobili licencu za učešće u takmičenju pod okriljem UEFA. Podigli smo naš kolektiv na lestvicu-standard više i zahvaljujući tome nastavićemo ponosno da predstavljamo naš Grad Suboticu i državu Srbiju na evropskoj sceni - rekao je Arsić.

Arsić se zahvalio FSS na pomoći i podršci u postupku odobravanja licence za učešće u evropskom takmičenju, koje ih po najavi "UEFA" očekuje u oktobru.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2713

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

ženski fudbal

bojan arsić

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.