Komentara: 0
Pregleda: 2560

"Festival pameti" u Politehničkoj školi

24.05.2012. u 17:30h
Izvor: RTV Yueco
U Politehničkoj školi u Subiotici je održan „Festival pameti 2“. Pokrovitelj Festivala je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, a cilj je popularisanje matematike i logičkog razmišljanja kod srednjoškolaca. Ovo je druga godina Festivala, a učesnici su učenici iz Vojvođanskih srednjih škola i iz rumunske županije Timiš i mađarske županije Čongrad.
"Festival pameti" u Politehničkoj školi

Oko tridesetak učenika Politehničke škole u Subotici učestvovalo je na „Festivalu pameti“ koji se održava drugu godinu, a budući da su prošle godine đaci ove škole pokazali najbolje znanje u rešavanja zadataka, ove godine su jedini učesnici iz Subotice. Na ovogodišnjem takmičenju učenici imaju zadatak da od 24 Doris pločice naprave figure po svojoj volji i mašti. Cilj je napraviti kreativne figure i poštovati princip slaganja prema istim bojama.

Pokrovitelj Festivala pameti je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, a zasniva se na slagalici Doris koju je osmislio Zdravko Živković.

Mozgalica Doris je 2009. godine proglašena za najbolju slagalicu na svetu jer je nadmašila sve dosadašnje po broju kombinacija, pa čak i Rubikovu kocku. Pobednici Festivala pameti će se sastati u Novom Sadu na finalnom takmičenju 14. juna.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2560
Povezane teme

politehnička srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.