Komentara: 0
Pregleda: 2007

Evropski volonterski servis u Subotici

22.12.2010. u 00:39h
Izvor: RTV Yueco
<p>Centar lokalne demokratije predstavio je projekat Evropskog volonterskog servisa u Subotici. Preko ovog projekta, koji se sprovodi od 2007. godine, u na&scaron;em gradu trenutno boravi tri volontera iz Litvanije i Francuske. U okviru ovog projekta, mladi iz Subotice dobili su priliku da borave u nekoj od evropskih zemalja.</p>
Evropski volonterski servis u Subotici

Gabriele Kuštan iz Litvanije u Suboticu je stigla u oktobru. Ona će tokom deset meseci raditi na promovisanju demokratskih i evropskih vrednosti u našem gradu.

Centar lokalne demokratije vodi projekat Evropskog volonterskog servisa od 2007. godine. Reč je o programu koji se sastoji iz nekoliko projekata, koje pojedinačno odobrava Direktorat za omladinu Evropske komisije. Subotička Kancelarija akreditovana je kako za primanje, tako i za slanje volontera. Volonterizam se sprovodi u pet institucija. Svakom volonteru obezbeđeni su časovi srpskog jezika dva puta nedeljno, kao i mentor.

Projekti EVS mogu trajati od dva meseca do godinu dana. Svi mladi od 18 do 30 godina starosti, koji žele da se informišu o programu mogu to učiniti u prostorijama Centra za lokalnu demokratiju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2007
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.