Komentara: 0
Pregleda: 6770

Dva nova pojačanja pred put na kvalifikacije za Ligu šampiona

02.08.2013. u 11:41h
Kao što je bilo najavljivano, ŽFK "Spartak" je angažovao dve tamnopute igračice iz Obale Slonovače sa velikim iskustvom i igračkim kvalitetima, koje će Spartaku pomoći na evropskoj sceni, tačnije na predstojećem kvalifikacionom turniru UEFA lige šampiona. Nove igračice su se već upisale u strelce i pokazale da već sada Spartak može da raučuna na njih.
Dva nova pojačanja pred put na kvalifikacije za Ligu šampiona

Očekujući početak kvalifikacija za UEFA ligu šampiona za žene (8. avgust) i početak nacionalnog šampionata, stručni štab i igračice nisu sedeli skrštenih ruku i nogu već su se vredno pripremali, prvo fizički pa taktički kroz kontrolne utakmice, dok je struka vršila korekcije u hodu, angažovala nova pojačanja i zahvalila se igračicama na koje ne računaju u ovoj takmičarskoj sezoni.

Iako su mlade fudbalerke demonstrirale visoku efikasnost, pogotovo u domaćem šampionatu, odlaskom Jelene Čanković u Barselonu ukazala se potreba da se njeno odsustvo pokuša nadomestiti dovođenjem kvalitetnih, iskusnih i perspektivnih igračica.

Novi član šampiona Srbije u ženskom fudbalu je Nahi Estelle Marie Josee ('89) iz Obale Slonovače, igra na poziciji napadača i standarna je reprezentativka "A" reprezentacije Obale Slonovače. Na svom debiju za Spartak, Nahi Estelle se dva puta upisala u listu strelaca i pokazala da će svojim velikim iskustvom značajno pomoći Spartaku u ligi šampiona.

Drugo pojačanje, takođe iz Obale SLovače je N’rehy Tia Viho Ines ('93), takođe igra na poziciji napadača i standarna je reprezentativka "A" selekcije Obale Slonovače. Na svom debiju za Spartak, Nrehy Tia se takođe upisala u listu strelaca.

Dva nova pojačanja pred put na kvalifikacije za Ligu šampiona

"Zadovoljni smo! ŽFK "Spartak" je jači za dve sjajne igračice, igračice koje će svoj kvalitet potvrditi u narednim kvalifikacijama i super ligi Srbije. Očekujem da će se devojke što pre adaptirati i na terenu potvrditi epitet velikih pojačanja." - izjavio je Bojan Arsić, sportski direktor ŽFK "Spartak"

ŽFK "Spartak" za nepunih nedelju dana igraće kvalifikacioni turnir za ulazak u grupnu fazu UEFA lige šampiona za žene. Pre ovog turnira u sklopu pripremnih utakmica odigraće poslednju protiv starog znalca "MTK Hungaria" - taj meč se igra 3. avgusta u 18 časova u Budimpešti.

Prvu utakmicu na kvalifikacionom turniru u Rumuniji igraju 8. avgusta od 14 časova protiv SK "Liepājas Metalurgs", dva dana kasnije u isto vreme protiv FK "Gintra Universitetas" i poslednju utakmicu 13. avgusta od 17 časova protiv domaće ekipe CFF "Olimpia Cluj".

Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6770

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.