Komentara: 7
Pregleda: 3899

Dulić: Ekološke takse bez promene do 2013.

09.11.2011. u 18:32h
Izvor: RTV Yueco
Dulić: Ekološke takse bez promene do 2013.

Uredba koja utvrđuje naknadu za proizvode koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada biće izmenjena, kao i parametri po kojima se utvrđuje visina ekoloških taksi, istakao je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Ministar je istakao da je zbog teške situacije u privredi, dogovoreno da se Uredba promeni u delu koji utvrđuje da se ekološke takse menjaju i usaglašavaju svakog januara, u skladu sa rastom cena na malo. Visina taksi biće nepromenjena do 2013. godine, a a potom će u saradnji sa privredom, biti uspostavljen mehanizam u skladu s kojim će se rast utvrđivati po nekim drugim parametrima, najavio je ministar.

„Uveren sam da privreda i građani moraju da znaju kako se novac prikupljen od ekoloških taksi troši“, rekao je ministar Dulić i dodao da će se izveštaji i informacije o tome nalaziti na sajtu Ministarstva.

U protekle dve godine, prikupljeno je oko 2,7 milijardi dinara od ekoloških taksi, a do sada je na prikupljanje, transport i recikliranje potrošeno oko 4,5 milijarde. Rezultat je veliki pomak u rastu reciklažne industrije, koja je jedna od retkih grana u ekspanziji, rekao je ministar.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3899
Povezane teme

Oliver Dulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.