Komentara: 29
Pregleda: 3402

DS: 05. oktobra Srbija se okrenula budućnosti

05.10.2012. u 16:58h
Izvor: SuMedija
Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici je dananas izdao saopštenje povodom 5. oktobra u kojem piše:
DS: 05. oktobra Srbija se okrenula budućnosti

 “Na današnji dan podsećamo se vrednosti koje je doneo narodni pokret za slobodu, demokratizaciju zemlje, uspostavljanje demokratskih institucija i početak ozbiljnih reformi društva.

Koliko god su građani opravdano nezadovoljni brzinom promena u zemlji i svojim životnim standardom, treba podsetiti da se nakon 5. oktobra 2000. godine Srbija okrenula budućnosti, političkim i ekonomskim reformama društva koje je bilo razoreno ratom, izazvanim nerazumnim politikama na prostoru bivše Jugoslavije.

Demokratska stranka uvek je bila predvodnik demokratskih reformi u zemlji koje su nailazile na žestok otpor političkih snaga koje su petooktobarskom revolucijom poslate u političku istoriju. Ti otpori rezultirali su ubistvom Zorana Đinđića, što je ne samo usporilo reforme, već znatno unazadilo demokratske procese u zemlji. I pored tog tragičnog događaja, nastavljeni su procesi reformi koje su ubrzavali približavanje naše zemlje evropskim principima političkih i društvenih odnosa. Principi evropskih vrednosti koje je promovisala Demokratska stranka danas su opšte prihvaćeni u političkom životu Srbije.

Nažalost, sadašnja vladajuća koalicija u Srbiji, relativizujući dostignuća prethodnih Vlada, osporava i usporava nastojanja demokratskih snaga ka priključenju Srbije evropskoj porodici naroda i usvajanju evropskih standarda. Političkim progonima ljudi iz Demokratske stranke koji su predvodili reforme u pojedinim oblastima društvenog života u Srbiji i uspostavljali evropske vrednosti u našoj zemlji, ruše se tekovine petooktobarske revolucije građana Srbije.

I pored toga, Demokratska stranka će se i dalje odlučno zalagati za principe iskazane voljom naroda pre 12 godina – za slobodno društvo sa jakim demokratskim institucijama, po uzoru na najbolje evropske demokratije.”

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 3402
Povezane teme

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.