Komentara: 0
Pregleda: 2385

Đaci subotičke Muzičke škole nastupili u Budimpešti

25.09.2015. u 18:03h
Izvor: Subotica.com
Učenici srednje Muzičke škole u Subotici održali su koncert posvećen Korneliju Stankoviću u Srpskoj gimnaziji u Budimpešti.
Đaci subotičke Muzičke škole nastupili u Budimpešti

Nastup subotičkog hora i solista, koji su podržali Sekretarijat za društvene delatnosti Grada Subotice i Fondacija „Danilo Kiš“, samo je početak saradnje obrazovnih ustanova iz Subotice i Srpske osnovne škole i gimnazije u Budimpešti.

- Ideja je bila na na ovaj način povežemo đake iz naše škole i đake iz Budimpešte i nadamo se da će se ova saradnja i nastaviti – istakla je Tamara Marković, zamenica direktora Muzičke škole. - Dosta dece se već poznaje, za neke naše prvonagrađene umetnike se ovde već čulo i sada su imali priliku da se sretnu i druže. Očekujemo da ćemo i mi ugostiti đake iz ove gimnazije.

Mladi Subotičani, učenici četvrog razreda srednje Muzičke škole oduševili su publiku svojim talentom, a gromoglasan aplauz usledio je posle numere „U Budimu gradu“.

- Počastvovani smo što smo ugostili mlade umetnike iz Subotice, svi smo uživali u njihovom nastupu, naročito što je bio posvećen Korneliju Stankoviću jer se mi trudimo da što više afirmišemo naše stvaralaštvo – naglasila je Olivera Munišić, profesorka muzičke kulture, koja je na tom mestu nasledila Subotičanina Gabora Lenđela. - Mi imamo ženski hor koji je do skoro bio prvi u državi i verujem da ćemo sa ovakvom saradnjom nastaviti i ubuduće.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2385
Povezane teme

muzička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.