Komentara: 36
Pregleda: 10060

Direktor Opšte bolnice dobio podršku osnivača AP Vojvodine

06.10.2017. u 15:03h
Izvor: Subotica.com
Odlukom Vlade AP Vojvodine, a uz podršku Upravnog odbora Opšte bolnice, za prvog čoveka najveće zdravstvene ustanove na severu Vojvodine imenovan je dr sci. med. Slobodan Puškar, subspecijalista interne medicine - kardiolog, koji je u proteklih deset meseci obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora.
Direktor Opšte bolnice dobio podršku osnivača AP Vojvodine

Po isteku mandata Puškara kao vršioca dužnosti direktora, Opšta bolnica raspisala je konkurs za izbor novog direktora, na koji je, pored dr Puškara konkurisao i Miroslav Čavlin. Upravni odbor Opšte bolnice jednoglasno je podržao kandidaturu dr Slobodana Puškara, a odluku je potvrdila pokrajinska Vlada, na sednici održanoj u sredu 4. oktobra.

Dolaskom na čelo subotičke Bolnice, dr Puškar, iza koga je bogato iskustvo stečeno u novosadskom  Vojnomedicinskom centru, Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu i Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Novom Sadu,  konkretnim potezima  nagovestio je značajan napredak u radu ustanove, kao bitne karike zdravstvenog sistema  Srbije,  ističući da je to rezultat timskog rada lekara, medicinskih tehničara i kompletnog osoblja bolnice.

Cilj koji je postavio menadžmentu bolnice, odmah po dolasku na funkciju vd direktora, odnosio se na  povećanje broja zdravstvenih usluga, širi spektar dijagnostičkih i terapijskih procedura, koji bi doveo do smanjenja liste čekanja i upućivanja pacijenata u ustanove u Novom Sadu i Beogradu.

Savremena oprema i adaptacija prostora i pojedinih odeljenja, samo su neki od pokazatelja značajne  podrške Republičke i Pokrajinske Vlade, Grada Subotice i drugih relevantnih činilaca. U Opštoj bolnici trenutno se realizuju velike investicije, od koji je najznačajnija izgradnja  angio sale, sale za kateterizaciju srca i krvnih sudova. Oprema je obezbeđena od strane Vlade AP Vojvodine, i urađene su  prve koronarografije koje nikada do sada nisu rađene u subotičkoj Bolnici.

Direktor Opšte bolnice dobio podršku osnivača AP Vojvodine

- Akutni infarkt miokarda, najčešći uzrok smrtnosti u našoj zemlji i u svetu od sada će se u našoj bolnici lečiti po najvišim svetskim standardima, koji podrazumevaju vrhunsku dijagnostiku – ističe dr Slobodan Puškar, naglašavajući da će pun obim rada angio sale doprineti da se pacijenti iz naše regije skoro u  potpunosti zbrinu u subotičkoj Opštoj bolnici. - Pored Centra za vantelesnu oplodnju, koji se  uz pomoć Vlade AP Vojvodine, Grada Subotice i ambasade Mađarske privodi kraju, ne treba zaboraviti i promene na Odeljenju pulmologije, nastale uvođenjem novih dijagnostičkih procedura, odnosno uvođenjem bronhoskopije kao osnovne dijagnostičke metode za karcinom pluća. Tu je i još jedna važna  novina - operacije štitaste i paraštitastih žlezda minimalno invazivnom endoskopskom tehnikom, koja podrazumeva rez od svega dva centimetra na vratu.

Modernizacija bolnice i opreme,  kvalitetniji rad ali i bolja komunikacija sa pacijentima vizija su budućeg razvoja Opšte bolnice, ali svega toga ne bi bilo bez podrške sa pokrajinskog i lokalnog nivoa.

- Odeljenje oftalmologije krajem avgusta uz podršku APV i Pokrajskog sekretarijata za zdravstvo dobilo je vrednu opremu za dijagnostikovanje oboljena oka i ona će značajno  poboljšati i olakšati rad, a samim tim i kvalitet zdravstvene zaštite pacijenata - kaže dr Puškar.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 36
Pregleda: 10060
Povezane teme

bolnica subotica

slobodan puškar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.