Komentara: 36
Pregleda: 15143

Dinkić potpisao ugovore o zapošljavanju 200 radnika

19.04.2013. u 18:16h
Izvor: RTV Yueco
Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić potpisao je danas u Subotici dva ugovora o podsticanju zapošljavanja na osnovu kojih će biti otvoreno 200 novih radnih mesta fabrici čarapa “8. mart” i preduzeću “Tehno-coop”.
Dinkić potpisao ugovore o zapošljavanju 200 radnika

Država će subvencionisati svako novo radno mesto u “8. martu” sa 5.000 evra, dok će sa 4.000 to uraditi u slučaju preduzeća “Tehno coop”. Dinkić je nakon potpisivanja prisustvovao je i otvaranju kongresnog centra na Velikoj terasi na Paliću i najavio dalju podršku razvoju ove turističke destinacije.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i direktorka preduzeća “8.mart” Nađa Arslanagić potpisali su ugovor na osnovu kojeg će država sa po 5.000 evra subvencionisati otvaranje više od 140 novih radnih mesta u ovoj fabrici čarapa. Kako je istaknuto, sa novim zapošljavanjem broj radnika u ovoj fabrici popeće se na 800.

Ministar Dinkić i direktor preduzeća “Techno coop” Mitar Nikolić poptisali su ugovor na osnovu kojeg će u ovoj firmi posao dobiti 55 radnika, čije zaposlenje će država subvencionisati sa po 4.000 evra po radnom mestu. Uz pomoć stranih partnera i banaka, ovo preduzeće završava prvu fazu investicije vredne 2,5 miliona evra.

Dinkić potpisao ugovore o zapošljavanju 200 radnika

Nakon obilaska fabrike i potpisivanja ugovora, ministar Dinkić je istakao da se ovim smanjuje nezaposlenost kao glavni problem Srbije, a samim tim i Subotice. Dinkić je posebno naglasio da se potpisivanjem ova dva ugovora demantuje da država pruža podršku samo stranim kompanijama, a da je “8. mart” primer preduzeća u kojem posao pronalaze radnici svih generacija, a ne samo mlađa radna snaga.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 nedelju
Komentara: 36
Pregleda: 15143
Povezane teme

privreda subotica

subotička privreda

Mlađan Dinkić

ekonomija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.