Komentara: 2
Pregleda: 2888

Didaktički materijal za decu u boravku

15.01.2014. u 14:23h
Izvor: RTV Yueco
Deca u produženom boravaku u područnoj školi “Sečenji Ištvan” dobila su didaktičke materijale i igračke, koje im je obezbedio Edukativni centar Roma, kao i sama škola donacijom koju je prikupila na nedavno organizovanom Božićnjem koncertu. S obzirom na to ova škola ima preko 170 romske dece, Edukativni centar Roma se rado odazvao da sufinansira kupovinu didaktičkog materijala, kako bi kvalitetno proveli slobodno vreme, a uz to i razvili svoju kreativnost.
Didaktički materijal za decu u boravku

Produženi boravak u koji dolaze deca sa zaostatkom u učenju, deca koja nisu išla u obdanište, ali i deca čiji roditelji nemaju mogućnosti da im pomognu kod kuće u učenju, dobio je veliki broj didaktičkog materijala, odnosno igračaka, uz pomoć kojih će uz igru moći mnogo toga i da nauče.

Ovde svakoga dana boravi 80 dece sa kojima radi nekoliko učiteljica. Radi lakšeg učenja i poboljšanja uslova učenja, škola je nedavno organizovala Božićni koncert na kom je prikupljeno 16 hiljada dinara, što je iskorišteno za kupovinu dela didaktičkog materijala.

S obzirom na to da u boravku ima velikog broja dece romske nacionalnosti, Edukativni centar Roma pomogao je u kupovini didaktičkog materijala sa 20 hiljada dinara.

Svi navode da je obrazovanje i ulaganje u decu prioritetna stvar, ali kada to treba da se pokaže i na delu veliki broj njih utihne, istakao je Nikolić. Zato bi bilo dobro da se ljudi dobre volje više uključe i ovakve i slične akcije, jer ulaganjem u decu ulažemo u svoju budućnost, ulažemo u razvijanje svesti o pripadnosti društvu, a samim tim ulažemo u razbijanje svih društevnih barijera.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2888
Povezane teme

OŠ Sečenji Ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.