Komentara: 5
Pregleda: 4408

"Čistoća" pojačala mere predostrožnosti

02.05.2020. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Očekujući veću koncentraciju građana na najfrekventnijim mestima u gradu, JKP "Čistoća i zelenilo" započelo je akciju dezinfekcije poklopaca kontejnera i kanti za sitan otpad. Dezinfekcija se sprovodi u proseku dva puta nedeljno, mešavinom sirćetne kiseline i vodonik peroksida, a sredstvo je potpuno bezbedno za ljudsko zdravlje.
"Čistoća" pojačala mere predostrožnosti

Iako se poslednjih nekoliko dana ublažava sve veći broj preventivnih mera na suzbijanju širenja virusa kovid-19, JKP "Čistoća i zelenilo" ne popušta mere predostrožnosti, već sprovodi dodatne u cilju zaštite građana koji odlažu komunalni otpad.

- Kako bi naši sugrađani, kao i naši zaposleni bili bezbedni, krenuli smo u akciju dezinfekcije kontejnera, odnosno njihovih poklopaca i kanti za sitan otpad, zbog toga što naši sugrađani svakodnevno dolaze u direktan kontakt sa poklopcima. Dezinfekcija se vrši mešavinom sirćetne kiseline i vodonik peroksida, odnosno hidrogena, i to u proseku dva puta nedeljno - izjavila je Slađana Stojanović, rukovodilac Radne jedinice "Bezbednost i zdravlje na radu".

"Čistoća" pojačala mere predostrožnosti

Ilustracija

Dezinfekcija se sprovodi na frekventnim mesta u gradu, gde je i prisutna veća količina kontejnera i kanti za sitan otpad, kao što su uži i širi centar, te u naseljima Radijalac i Prozivka.

- Smatramo da je ovo jedna od značajnih mera, pogotovo u trenutku kada se po celoj Srbiji smanjuju preventivne mere protiv virusa i kada kreće toplije vreme, te će biti više ljudi u centru grada i na dečjijim igralištima, pa samim time pokušavamo da preduzmemo još jednu preventvnu meru - dodala je Stojanović.

Podsetimo, od uvođenja vanrednog stanja JKP "Čistoća i zelenilo" sprovodi i dezinfekciju javnih površina svakog drugog dana, a takođe se sve redovne aktivnosti ovog preduzeća, u pogledu odvoženja komunalnog otpada iz domaćinstava, održavanja higijene grada i prolećne akcije odvoženja kabastog otpada, odvijaju po planu, bez izuzetaka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4408

Povezane vesti

Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

vanredno stanje

korona virus

dezinfekcija

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.