Komentara: 1
Pregleda: 2512

Cilj projekta smanjenje troškova lečenja

24.05.2012. u 17:33h
Izvor: RTV Yueco
Projekat: „Unos soli i uticaj na zdravlje štićenika Gerontološkog centra zajednički realizuju Zavoda za javno zdravlje i pomenuta ustanova. Pokrajinski sekreterijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju za projekat je izdvoji dva miliona dinara. Cilj je unapređenje zdravlja i kvaliteta života štićenika Gerontološkog centra Subotica.
Cilj projekta smanjenje troškova lečenja

U Gerontološkom centru potpisan je ugovor o realizaciji projekta: „ Unos soli i uticaj na zdravlje štićenika Gerontološkog centra“. Cilj projekta je ispitivanje unosa soli hranom i smanjenje negativnog uticaja povećanog sadržaja soli na zdravlje štićenika.

Realizacija projekta je započela 14.maja i trajaće do 15.decembra. Biće obuhvaćeno 500 korisnika Gerontološkog centra u Subotici.

Očekivani rezultati projekta su: preporuka unosa soli u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije, uspostavljanje saradnje sa dobavljačima i proizvođačima u cilju smanjenja sadržaja soli u proizvodnom procesu, zatim smanjenje unosa soli u organizam, kao i smanjenje troškova za lečenje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2512
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.