Komentara: 8
Pregleda: 3126

Centralna manifestacija Dana Nikole Tesle u subotu na Vodicama

14.07.2021. u 14:11h > 14:14
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Udruženja Ličana "Lika", centralna manifestacija Dana Nikole Tesle održaće se u subotu, 17. jula, na Vodicama (Bunarić), a posetioce i ovog puta očekuje bogat celodnevni program.
Centralna manifestacija Dana Nikole Tesle u subotu na Vodicama

Aleksandrovi salaši 124 i ove godine će biti mesto održavanja centralne manifestacije posvećene čoveku koji je zadužio čovečanstvo. Program će početi u 10 časova, kada će učesnici moći da se nadmeću u boćanju, dok će u 12 časova biti otvorene izložbe inovatora i rukotvorina, kao i električnih automobila, uz muzički program grupe "Boemi".

Ove godine je novina izložba automobila na električni pogon. Oko 12.30 stižu na Vodice, prisutni će imati prilike da vide i pitaju vlasnike električnih automobila.

Tradicionalni ručak, vojnički pasulj, služiće se od 13 časova, a deo prikupljenih prihoda i ovoga puta biće doniran u humanitarne svrhe. U 14 časova počeće ličke igre i slikarska kolonija, a sat vremena kasnije radionice i igre za decu. 

Centralna manifestacija Dana Nikole Tesle u subotu na VodicamaZa kraj manifestacije biće priređeno večernje bogosluženje u 17 časova, nakon kojeg će uslediti kulturno-umetnički program sve do 20 časova.

Za posetioce manifestacije organizatori su obezbedili besplatan autobuski prevoz do Vodica u 10, 13 i 16 časova sa stajališta "Lifka", "MEŠC", "Glavna autobuska stanica" i "Pionir", dok je povratak iz Vodica (Bunarića) u 12, 15 i 20.30 časova.

Centralna manifestacija Dana Nikole Tesle u subotu na VodicamaOvogodišnja manifestacija Dani Nikole Tesle počela je u petak, 9. jula, izložbom slika njegovog rodnog kraja u Gradskoj kući, nakon čega je u Velikoj većnici održana edukativna tribina "Nikola Tesla - dete budućnosti". U sklopu večeri, uručene su i nagrade najboljim literarnim i likovnim radovima učenika osnovnih škola, a takođe je dodeljena i nagrada za najbolju pesmu.

Program manifestacije za dan 17.07.2021. godine

10.00 - početak manifestacije;  boćanje - deca i odrasli
10.00-18.00 - okupljanje učesnika automobila na električni pogon; upoznavanje učesnika sa Gradskom kućom i Suboticom

12.00

- muzički program; (Žile)
- izložba inovatora i električnih automobila:
- izložba ličkih rukotvorina i domaće radinosti slobodnih stvaralaca;

13.00

- Ručak (vojnički pasulj);
- Ličke tradicionalne igre (skok s mesta, pretezanje štapa i bacanje kamena s ramena);

14.00 - rekreativne aktivnosti za decu: mađioničar, skakanje u vreći i nošenje jajeta u kašiki i radionica za decu;

17.00

- večernje bogosluženje
- obraćanje gradonačelnika Subotice, inovatora i donatora
- kulturno umetnički program;

20.00 - završetak manifestacije;

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3126

Povezana dešavanja

Povezane teme

udruženje ličana lika

dani nikole tesle

nikola tesla

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.