Komentara: 5
Pregleda: 3953
Foto

Centar za porodični smeštaj i usvojenje predstavio svoju delatnost

27.08.2021. u 17:53h
Izvor: Subotica.com
Odlukom Pokrajinske vlade, u Subotici je nedavno osnovan Centar za porodični smeštaj i usvojenje koji brine o deci i odraslima smeštenim u hraniteljskim porodicama.
Centar za porodični smeštaj i usvojenje predstavio svoju delatnost

O ovoj, veoma osetljivoj kategoriji, do sada je brinuo Centar za socijalni rad, a sada će se njima posvetiti nova institucija, koja će svojim radom obuhvatiti korisnike Severnobačkog, Zapadnobačkog i Severnobanatskog okruga.

- Značaj otvaranja Centra za porodični smeštaj i usvojenje je poboljšanje kvaliteta zaštite dece bez roditeljskog staranja i odraslih lica. Jedan od ciljeva ove ustanove je popularisanje hraniteljstva kroz razne aktivnosti - objasnila je Dragana Kilibarda, direktorka Centra, koji je u avgustu preuzeo deo nadležnosti Centra za socijalni rad. - Time smo preuzeli brigu o 112 hraniteljskih porodica u kojima se nalazi 220 dece. Naši stručni radnici će obići sve hraniteljske porodice, dati im stručnu podršku, kako njima, tako i deci koja su u hraniteljstvu. Deca koja su u hraniteljstvu su visokoistraumatizovana i treba im stručna podrška i ovaj Centar je posvećen njima i daćemo sve od sebe da pokažemo da je ovo najkvalitetniji vid brige.

Centar za porodični smeštaj i usvojenje predstavio svoju delatnostSubotički Centar za porodični smeštaj i hraniteljstvo je jedan od tri koja su planirana u Vojvodini. Prvi među njima osnovan je u Novom Sadu, čiji stručnjaci pomažu kolegama. Tako je danas u Plavoj sali održano promovisanje usluge povremenog porodičnog smeštaja za decu i mlade.

- Između ostalog, radimo na jačanju kapaciteta hranitelja koji brinu o deci sa smetnjama u razvoju ili za preuzimanje uloge urgentnog hranitelja, u slučajevima kada dete mora da bude hitno zbrinuto. Danas realizujemo obuku o usluzi povremenog porodičnog smeštaja, koja je namenjena biološkim porodicama koje brinu o detetu sa smetnjama u razvoju, a čiji je cilj sprečavanje izmeštanja deteta iz biološke porodice. O detetu tako povremeno preuzima brigu privremeni hranitelj, koga preporučuju biološki roditelji - kazala je Jelica Marić iz Centra za hraniteljstvo i usvojenje Novi Sad.

Centar za porodični smeštaj i usvojenje predstavio svoju delatnostCentar za porodični smeštaj i hraniteljstvo nalazi se na adresi Trg slobode 2, gde se nekada nalazila Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Subotica.

Izvor: Subotica.com
Prezentacija akreditovanog programa obuke za stručne radnike Centara za socijalni rad Prezentacija akreditovanog programa obuke za stručne radnike Centara za socijalni rad Prezentacija akreditovanog programa obuke za stručne radnike Centara za socijalni rad Prezentacija akreditovanog programa obuke za stručne radnike Centara za socijalni rad Prezentacija akreditovanog programa obuke za stručne radnike Centara za socijalni rad Prezentacija akreditovanog programa obuke za stručne radnike Centara za socijalni rad Prezentacija akreditovanog programa obuke za stručne radnike Centara za socijalni rad Prezentacija akreditovanog programa obuke za stručne radnike Centara za socijalni rad
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3953
Povezane teme

centar za porodični smeštaj i usvojenje

centar za porodični smeštaj i usvojenje subotica

dragana kilibarda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.