Komentara: 17
Pregleda: 4310

Bunjevci formirali novi saziv Saveta nacionalne manjine

14.12.2022. u 12:31h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Bunjevačke matice konstituisan je novi, peti saziv Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine. Jednoglasnom odlukom svih 19 članova novog saziva za predsednicu je ponovo izabrana dr Suzana Kujundžić Ostojić.
Bunjevci formirali novi saziv Saveta nacionalne manjine
Foto: Bunjevci.net

Na početku trećeg mandata dr Kujundžić Ostojić je istakla zadovoljstvo radom na konstitutivnoj i prvoj radnoj sednici i rekla je da ih naredne četiri godine čeka ozbiljan rad, kako bi ostvarili sve što su obećali.

- Krajnje je vreme da se konačno skućimo, mi ćemo 20 godina rada i postojanja Nacionalnog saveta proslaviti za skoro dva meseca. Ja sam to isticala i ranije, mi smo taj neki osnovni deo završili i sad nam je cilj i posao samo da rastemo dalje i da se širimo i u visinu i u širinu, u smislu ostvarivanja svojih prava, da to pokrije što veći krug naših Bunjevaca, da se borimo za razne predstavnike u brojnim telima, od grada, pokrajine, republike itd. I da konačno budemo kao i sve druge nacionalne manjine, jer su se stekli svi uslovi za to – rekla je Kujundžić Ostojić.

Podsetimo, lista 2 "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić" na nedavno održanim izborima za nacionalne savete odnela je apsolutnu većinu glasova. Od 19 mandata lista broj 2 osvojila je čak 15, čime je stvorila apsolutnu većinu u donošnju oduka u Bunjevačkom nacionalnom savetu.

Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine čine dr Suzana Kujundžić Ostojić, Veljko Vojnić, Dejan Parčetić, Tihomir Vrbanović, Sandra Iršević, Aleksandar Bošnjak, Antun Romić, Jadranka Tikvicki, Nikola Žuljević, Slavica Saulić, Ivan Dulić, Marija Brdarić, Gabriela Diklić, Miroslav Vojnić Hajduk, Antun Fratrić, Tamara Babić, Boris Bajić, Dragan Kopunović i Branko Pokornić.

Predstavljajući Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Konstitutivnoj sednici prisustvovala je Gordana Domanović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 4310

Povezana vest

Povezane teme

suzana kujundžić ostojić

bunjevački nacionalni savet

bunjevačka nacionalna manjina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.