Komentara: 14
Pregleda: 4195

"Bunjevačko kolo" više nije pod stečajem

05.08.2013. u 16:13h
Izvor: RTV Yueco
Hrvatski kulturni centar „Bunjevačko kolo“ od juna više nije pod stečajem koji je trajao pola godine. Šestočlani konzorcijum otkupio je dugovanja ovog centra i rešio podmirio potraživanja 27 poverilaca u ukupnom iznosu od 6 miliona i 250 hiljada dinara. Konstitutivna sednica novog-starog „Bunjevačkog centra“ održana je u julu, a na njoj su definisani pravci i ciljevi daljeg razvoja jednog od najstarijih kulturno-umetničkih društava u Subotici.
"Bunjevačko kolo" više nije pod stečajem

Nakon 117 dana blokade računa HKC „Bunjevačko kolo“ je od 15.novembra 2012. godine bio pod stečajem. Potraživanja je prijavilo 27 poverilaca u ukupnom iznosu od 6 miliona i 250 hiljada dinara.

U želji da spasu Centar od propasti grupa entuzijasta se 18. februara ove godine organizovala u šestočlani konzorcijum koji je zajednički nastupio u otkupu dugova. Nakon toga započeti su pregovori sa poveriocima da bi u aprilu dostavili obeveštenje Sudu o izmirivanju svih dugovanja, a zvanično je 3.juna ove godine „Kolo“ izašlo iz stečaja.

"Bunjevačko kolo" više nije pod stečajem

HKC „Bunjevačko kolo“ osnovan je 1970. godine i od tada u okviru njega deluje nekoliko sekcija. Tokom godina je „Kolo“ osnovalo nekoliko značajnih manifestacija od gradskog i regionalnog značaja, poput Velikog prela i Dužijance. Grupa entuzijasta koja je bila nadahnuta radom Folklorne , Likovne i Muzičke sekcije, bila je rešena da podigne „Bunjevačko kolo“ na noge.

"Bunjevačko kolo" više nije pod stečajem

Planovi novog rukovodstva HKC „Bunjevačko kolo“ su da se ponovo oživi rad starih, ali i pokretanje novih sekcija. Želja im je i da ožive stare zanate koji su vezani za izradu bunjevačkih nošnji. Zadatk koji se nalazi pred novim rukovodstvom je animiranje mladih ljudi koji će se priključiti radu „Kola“ i vratiti mu nekadašnji sjaj.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4195
Povezane teme

bunjevačko kolo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.