Komentara: 0
Pregleda: 2914

Brusoši u upisnoj groznici

23.06.2014. u 18:19h > 24.06.2014. u 14:19h
Izvor: Radio Subotica
U toku je upis budućih studenata na fakultete i više škole u Subotici za školsku 2014/2015. godinu. Na pet visokoobrazovnih ustanova u Subotici ima mesta za hiljadu 319 brucoša i to – 692 mesta na budžetu i 627 za samofinansirajuće studente.
Brusoši u upisnoj groznici

Ekonomski fakultet u Subotici upisuje ukupno 466 studenata – 192 na budžet i 274 samofinansirajućih. U okviru osam studijskih programa, studenti mogu da izaberu programe – agrarna ekonomija i agrobiznis, evropska ekonomija i biznis, finansije, bankarstvo i osiguranje, marketing, menadžment, poslovni i informacioni sistemi, računovodstvo i revizija i trgovina.

Na Građevinskom fakultetu u Subotici ima mesta za ukupno 144 studenta – 120 budžetskih i 24 samofinansirajućih. U okviru novog opšteg smera građevinarstvo studenti se nakon prve godine mogu opredeliti za konstruktivni smer, hidrotehnički, arhitektonsko–inženjerstvo i smer za saobraćajnice.

Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici ukupno upisuje 95 studenata – 60 na budžet i 35 samofinansirajućih. U okviru osnovnih studija, studentima su na raspolaganju programi diplomirani učitelj i diplomirani vaspitač i master učitelj.

Visoka Tehnička škola strukovnih studija u Subotici upisuje ukupno 310 studenata – 223 na budžet i 87 samofinansirajućih. Studentima su na raspolaganju studijski programi na osnovnim studijama koji obuhvataju mašinstvo, elektrotehniku, informatiku, tehničko komunikacioni menadžment i mehatroniku i program na specijalsitičkim studijama iz mehatronike.

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici ima 304 slobodna mesta – za 97 budžetskih i 207 samofinansirajućih studenata. Studenti mogu da izaberu osnovne studijske programe kao što su – obrazovanje strukovnih vaspitača, trenera, nutricionista dijetetičara i likovnih umetnika. Na specijalističkim strukovnim studijama mogu da izaberu programe – specijalista strukovnih vaspitača za rad sa decom sa posebnim potrebama, specijalista strukovnih vaspitača za fizičko i likovno vaspitanje.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2914
Povezane teme

brucoši

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.