Komentara: 14
Pregleda: 3536

Brojne aktivnosti Kancelarije za mlade

10.06.2015. u 15:01h
Izvor: Subotica.com
Tek što je završen Festival "Omladina 2015", Kancelarija za mlade, organizatori manifestacije koja je okupila više od 1.500 ljudi, nastavljaju rad na brojnim aktivnostima, kao što su obeležavanje Dana mladih, osnivanje Omladinskog centra i nizu drugih akcija, kako bi mladima tokom cele godine pružili kvalitetne umetničke i zabavne sadržaje.
Brojne aktivnosti Kancelarije za mlade

- Uz mali predah, nastavlja se sa planovima za naredne koncerte, izložbe i druge umetničke forme. Postoji ideja da se festival proširi na školsko amatersko pozorište a otvoreni smo za ideje i sugestijie mladih ljudi tokom cele godine. Želja nam je da festival traje tokom cele godine u raznim oblicima – kaže Dario Kostić, jedan od organizatora.

Ove godine je Kancelarija za mlade (KZM) po prvi put preuzela odgovornost za celokupnu organizaciju festivala „Omladina 2015“. Mladi volonteri bili su domaćini bendovima, uključili se u komunikaciju sa medijima, radili na logističkom delu organizacije festivala.

Brojne aktivnosti Kancelarije za mlade

- Trudili smo se da u kratkom vremenskom roku ispoštujemo sve forme koje nalaže jedan ozbiljan festival – ističe Dejana Baltes, koordinatorka KZM. - Sada idemo dalje da, u saradnji sa mladima, napravimo programe za njih tokom cele godine kako festival Omladina ne bi bio samo događaj jednom godišnje nego platforma za umetnički razvoj mladih.

Tokom leta KZM planira brojne akcije i programe, organizovanje Dana mladih, 12. avgusta u Parku Ferenca Rajhla, tribinu o prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, kao i sportske aktivnosti na otvorenom. U planu je osnivanje i opremanje Gradskog omladinskog centra u Subotici na jesen.

Gradski omladinski centar u septembru

Otvaranje Gradskog omladinskog centra, iza koga stoje Grad Subotica i KZM, podržalo je Ministarstvo omladine i sporta sa 1.2 miliona dinara i trebalo bi da bude otvoren u septembru. Ukoliko sve bude išlo po planu, „dom za sve mlade“ bila bi zgrada Doma vojske u samom centru grada.

-  Istraživanje u okviru lokalnog Akcionog plana o slobodnom vremenu mladih, pokazalo je da 83 odsto ispitanika, svoje slobodno vreme provodi individualno ili na društvenim mrežama, te je jasno da postoji potreba za prostorom gde bi mladi mogli kvalitetnije da provode slobodno vreme – objašnjava Dejana Baltes. - Centar je zamišljen kao prostor za mlade, koji će oni moći svakodnevno da koriste, a biće im dostupne brojne aktivnosti, kao što su turniri u stonom tenisu i stonom fudbalu, projekcija dokumentarnih i edukativnih filmova, održavanje sastanaka neformalnih grupa, književnih i debatnih klubova, internet klubova...

Brojne aktivnosti Kancelarije za mlade

Planirano je da Gradski omladinski centar bude u Domu vojske. Nedavno je Gradsko veće je krajem maja odlučilo je da kupi zgradu na Korzou za 3.1 milion evra, a kako stoji u obrazloženju odluke, Grad Subotica je dužan da taj iznos isplati u roku od pet godina, od dana potpisivanja ugovora.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 3536
Povezane teme

festival omladina

kancelarija za mlade

dejana baltes

gradski omladinski centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.