Komentara: 11
Pregleda: 13991

Broj migranata u Subotici stagnira, povremeni sukobi zbog hrane

15.09.2016. u 11:07h
Izvor: Subotica.com
Broj migranata u Prihvatnom centru u Subotici i na graničnim prelazima Kelebija i Horgoš trenutno je oko šest stotina. Iako hrane ima sasvim dovoljno za njihove potrebe, neretki su sukobi među samim migrantima, ali pojačane snage organa reda sprečavaju veće sukobe.
Broj migranata u Subotici stagnira, povremeni sukobi zbog hrane

Govoreći za jutarnji dnevnik RTS-a šef vladine radne grupe za migrantsku situaciju Milimir Vujadinović rekao je da u subotičkom prihvatnom centru kao i na graničnim prelazima Kelebija i Horgoš 1 ima između 500 i 600 migranata.

- "Na Graničnom prelazu Horgoš imamo 103 lica, na Kelebiji 138, dok je u Prihvatnom centru u Subotici 358. Ovo su informacije od jutros i ako poredimo sa brojem migranata u poslednjih mesec dana osetno je smanjenje broja ljudi, jer taj broj je znao da ide i preko 1.500 zbirno na ovim lokacijama." - kaže šef radne grupe za migraciju

Većih bezbednosnih problema sa migrantima nema, postoje povremeni sukobi između samih migranata kod raspodele hrane, ali po rečima Vujadinovića pojačane snage organa reda u Prihvatnom centru drže stvar pod kontrolom.

- "Bilo je manjih incidenata između njih samih, prvenstveno između Pakistanaca i Afganistanaca kojih je u poslednje vreme znatno više, ali i Sirijaca. Dolazilo je do povremenih sukoba i kod podele hrane koje zaista ima u dovoljnoj količini. Angažovali smo Komunalnu policiju koja će asistirati volonterima i svojim prisustvom doprineti spuštanju tenzija među migrantima." - rekao je Vujadinović

Broj migranata u Subotici stagnira, povremeni sukobi zbog hrane

U SUBOTICI BEZ VEĆIH PROBLEMA SA MIGRANTIMA - Po rečima Vujadinovića osim incidenta kada je povređen maloletni dečak u centru grada, nije bilo većih problema. Postoje prijave pojedinih poljoprivrednih gazdinstava iz okoline Subotice zbog šteta koje su nastale usled kretanja migranata po voćnjacima i njivama.

Srbija podiže barijere na kritičnim ulaznim tačkama?

U medijima se juče pojavila informacija da Srbija usled propalih pregovora Turske i EU ipak razmatra mogućnost podizanja svojevrsnih barijera koje bi sprečile ulaz većeg broja migranata, s obzirom da je u poslednje vreme zabeležen sve veći broj ekonomskih migranata, odnosno onih koji ne beže od rata nego od siromaštva.

Ova informacija, iako nije zvanično potvrđena, a kamoli usvojena, sigurno je stigla do Bliskog istoka i država iz kojih u ovoj migrantskoj krizi najviše dolazi ljudi, pa se očekuje da, ukoliko se ta mera usvoji, da priliv migranata koji dolazi preko Makedonije i Bugarske bude značajno manji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 13991
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

napadi migranata

imigranti

milimir vujadinović

prihvatilište za migrante

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.