Komentara: 0
Pregleda: 3053

Bolje sprečiti nego lečiti - slogan nedelje oralnog zdravlja

05.05.2011. u 16:22h
Izvor: RTV Yueco
Bolje sprečiti nego lečiti - slogan nedelje oralnog zdravlja

Zavod za javno zdravlje u Subotici, Apoteka Subotice i Stomatološka služba Doma zdravlja organizuju 21. nedelju zdravlja usta i zuba, pod sloganom “Bolje sprečiti nego lečiti”. Aktivnosti će se održavati od 9. do 12.maja, a ove godine akcenat se stavljen na edukaciju dece u predškolskim ustanovama i osnovnim školama. Raspisan je i konkurs za decu predškolskog uzrasta, učenike osnovnih i srednjih škola za literarne radove, a najuspešniji će biti nagrađeni.

Za zdrav i blistav osmeh neophodno je redovno i pravilno pranje zuba. Stomatolozi preporučuju da se posle svakog jela peru zubi ili barem ujutro i uveče. Pored oralne higijene neophodno je voditi i računa o ishrani.

Kampanja počinje 9.maja i trajaće do 15. maja, organizuje se na teritoriji Srbije. Centralna manifestacija biće održana 12.maja kada će u svim osnovnim školama za učenike drugih razreda biti održana predavanja na temu oralnog zdravlja. Procenjuje se da će predavanja biti održana za 1500 učenika.

Procenjuje se da većina stanovnika u Srbiji nema sve zube. Prema istraživanju koje sprovedeno među srednjoškolcima njih 65,4 odsto reklo je da pere zube ujutro i uveče, 26 odsto posle obroka, 5 odsto posle uzimanja slatkiša, a 3,7 odsto šrednjoškolaca je odgovorilo da nikada ne pere zube.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3053
Povezane teme

nedelja oralnog zdravlja

zavod za javno zdravlje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.