Komentara: 4
Pregleda: 3295

Bazar zdravlja u Kertvarošu

12.05.2012. u 22:05h
Izvor: RTV Yueco
Oko 160 građana Kertvaroša posetilo je današnji bazar zdravlja u prostorijama mesne zajednice. Besplatno i bez zdravstvene knjižice građani su mogli da provere visinu krvnog pritiska, nivo šećera u krvi, urade EKG pregled, dobiju savet lekara, a dr Atila Čengeri je obavljao preventivne preglede dojki kod žena. Današnji bazar zdravlja samo je jedna u nizu preventivnih zdravstvenioh manifestacija koje se već duži vremenski period obavljaju u Subotici.
Bazar zdravlja u Kertvarošu

Besplatno i bez zdravstvene knjižice, oko 160 građana Kertvaroša iskoristilo je lepo subotnje prepodne za preventivne preglede. Osoblje subotičke Opšte bolnice građanima su merili visinu krvnog pritiska, nivo šećera u krvi, radili EKG pregled, lekari su na osnovu rezultata pružali građanima adekvatne savete, a dr Atila Čengeri je obavljao preventivne preglede dojki kod žena.

Bazari zdravlja se organizuju u Subotici širom grada već duži vremenski period. Osnovni cilj akcije je da kroz dolazak u zajednicu građanima skrene pažnju na značaj preventivnih pregleda, odnosno da im prenese da se kod lekara ne ide samo kada nas nešto zaboli. Na svakom od bazara po nekoliko žena se pošalje na dalje pretrage po pitanje raka dojke, koji je izlečiv ako se otkrije na vreme, ali povišeni šećer, visok pritisak, nakon čega su tu lekari da pruže adekvatne savete ili pošalju građane na dalje preglede.

dr Čengeri kaže da su rezultati po pitanju masovnosti ovih akcija i prevencije uticali i na susedne zemlje da organizuje slične akcije. Tako od skora na bazare zdravlja idu i građani Bosne i Hercegovine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3295
Povezane teme

bazar zdravlja

mz kertvaroš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.