Komentara: 16
Pregleda: 2939

Ambasador SAD razgovarao sa gradonačelnikom Maglaijem

15.04.2015. u 11:09h
Izvor: subotica.rs
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Majkl Kirbi sastao se juče kasno popodne u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Maglaijem, u okviru dvodnevne posete našem gradu. Ambasador će danas u 10 časova posetiti kancelariju Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, a u 14 časova Jevrejsku opštinu Subotica i obići radove na obnovi Sinagoge.
Ambasador SAD razgovarao sa gradonačelnikom Maglaijem

U razgovoru sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem je izraženo obostrano zadovoljstvo zbog tradicionalno dobrih odnosa, kao i spremnost da se u narednom periodu saradnja dodatno intenzivira.

Gradonačelnik Maglai je istakao da su razvoj privrednih potencijala, povećanje životnog standarda Subotičana i vođenje odgovorne politike u svim oblastima prioriteti gradske vlasti.

On je naglasio da je, pored jačanja već razvijene elektromašinske industrije, imperativ lokalne samouprave i unapređenje poljoprivredno-prehrambene industrije, pružanje podrške mladima kako bi ostali i u ruralnim sredinama i realizacija započetih i planiranih kapitalnih investicija u oblasti komunalne infrastrukture.

Zahvaljujući se na prijemu, Majkl Kirbi je rekao da se raduje nastavku saradnje i da subotičkoj lokalnoj samoupravi želi da pomogne u njenim daljim nastojanjima da se Subotica razvija i da život u ovoj sredini bude što kvalitetniji.

Sastanku je prisustvovala šefica Kabineta gradonačelnika Ibolja Kovač.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom Maglaijem, ambasador Majkl Kirbi je obišao „Američki kutak” u Gradskoj biblioteci Subotica. Kirbi će danas, u 10 časova, posetiti kancelariju Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, a u 14 časova posetiće Jevrejsku opštinu Subotica i obići radove na obnovi Sinagoge.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 9 godina i 2 nedelje
Komentara: 16
Pregleda: 2939

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

majkl kirbi

američki ambasador

ambasador sad

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.